Цирбес МВП, Милеров шоу заузео врх!

32

Осмо коло најпрестижнијег европског такмичења донело је фантастичну представу у халу „Пионир“ где је 7500 људи славило тријумф црвено-белих против руског Химкија 96:91 и после ког су изабраници Дејана Радоњића дошли на корак од Топ 16 фазе.

Једно од највећих појачања у тиму са Малог Калемегдана сигурно је било продужење сарадње са центром Маиком Цирбесом. Немац у досадашњем делу сезоне игра можда и најбољу кошарку у својој каријери, што је показао и на мечу са руским тимом након кога је поделио признање за најкориснијег играча осме рунде Евролиге.

За нешто мање од 29 проведених минута на паркету Цирбес је уписао на свој конто 27 поена ( 9/12 из игре и 9/9 пенали ) плус 7 скокова и три украдене лопте што је укупно 33 индексна поена. Титулу МВП-ја поделио је заједно са француским интернационалцем у редовима ЦСКА, Нандом Де Колом.

Поред признања које је добио Звездин центар, још једно је стигло на адресу српског шампиона. У питању су прва два најбоља потеза осмог кола најпрестижнијег европског такмичења, а она су била резервисана за крилног центра црвено-белих Квинсија Милера.

Није много Американац заостао по учинку у односу на Цирбеса, постигао је 25 поена уз три блокаде, од којих је она над Марком Тодоровићем у последњем минуту меча обележила друго место у Топ 10 потеза кола. Најатрактивнији моменат целокупног кола било је закуцавање Милера после промашаја саиграча у последњим тренуцима меча, за велико одушевљење присталица Црвене звезде Телеком.

Поред великог броја потеза који су обележили меч са руским Химкијем, сигурно ће остати упамћена блокада Звездиног плеја Николе Ребића над поменутим центром Тодоровићем.

У последња два меча групне фазе Евролиге кошаркаши Црвене звезде Телеком најпре гостују турском Фенербахчеу, а потом на свом паркету дочекују екипу Бајерна из Минхена.

Претходни текстЦрвено-бело славље у дербију против Металопластике
Следећи текстЦрвено-бели отпутовали у Ново Место