Велико признање за Звезду, Боришу и Александра

38

Млади кошаркаши Црвене звезде Телеком Бориша Симанић и Александар Аранитовић позвани на престижни камп „Кошарка без граница“ у Торонту

КК Црвена звезда Телеком добио је у четвртак још једно велико признање за свој дугогодишњи и систематичан рад са младим кошаркашима.

На адресу клуба стигао је позив за учешће на престижном кампу „Кошарка без граница“ за двојицу јуниорских репрезентативаца Србије и играча Црвене звезде Телеком: Боришу Симанића и Александра Аранитовића.

Камп који заједнички организују ФИБА и НБА има за циљ да окупи највеће светске таленте до 18 година, и одржаће се у Торонту у Канади од 12-14.фебруара 2016.године.

Бориша Симанић родом из Љубовије, има 17 и по година и члан је КК Црвена звезда Телеком већ три сезоне. Рођен је 20.марта 1998.године, а са својом висином од 209 цм, и изузетно меком руком, још са непуних 15 година био је мета бројних клубова који су га желели у својим редовима.

Паралелно са наступима у ФМП-у, играо је са годину дана старијим јуниорима Црвене звезде са којима је освојио јуниорску Евролигу у Милану 2014.године, а током маја ове године, са јуниорским тимом Црвене звезде освојио друго место на завршом турниру у Мадриду. Током лета, након комплетне сениорске сезоне у ФМП-у, тренер Дејан Радоњић прикључује га првом тиму Црвене звезде, чију игру би требало да носи у наредних неколико година. Већ сада многи европски тренери сматрају га бисером европске кошарке, о чему говори и чињеница да је током септембра, у Лилу играо на Алл стар утамици најбољих младих играча Европе до 18 година, иако је са 17 година био најмлађи кошаркаш у оба тима.

Александар Аранитовић је бек црвено-белих још од кадетских дана. Рођен је 24.јануара 1998.године и сматра се једним од најбољих бекова у Европи у свом старосном узрасту. Освајач је јуниорске Евролиге са екипом Црвене звезде Телеком у Милану, а ове године био је играч утакмице у финалу са 26 постигнутих поена, у коме су црвено-бели поражени од домаћег Реала. Члан је Црвене звезде од 2013.године, а уз развој у свим селекцијама црвено-белих, редовно је наступао је и за националну репрезентацију Србије на ЕП за кадете 2013 и 2014.године. Током прошле сезоне тренер Дејан Радоњић прикључио га је сениорском саставу у коме је дебитовао у утакмици са Мега Лексом, чији је тренутно члан на једногодишњој позајмици као кошаркаш Црвене звезде Телеком.

Наш клуб годинама је изузетно посвећен раду и развоју младих играча, који стасавајући у систему КК Црвена звезда, дају велики допринос и српској кошарци. Позив за учешће Борише Симанића и Александра Аранитовића на кампу „Кошарка без граница“ видимо као још једну потврду и признање нашег рада са млађим селекцијама.

Претходни текстМилутиновић: Нема опуштања у вечитом дербију
Следећи текстМиодраг Божовић други најбољи европски тренер!