Радоњић: „Чека нас велика утакмица“

22

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након велике победе над Реалом, дочекују у петак још једног великог „дужника“ тим Химкија из Московске Регије.

Екипа Римаса Куртинаитиса одиграла је неколико изванредних мечева ове сезоне, али је покварила утисак поразом од Бајерна у Русији. У првом мечу у Москви, десетковани тим Дејана Радоњића доживео је тежак пораз 53:91, па уз препун Пионир и жељу да се још једном победом приближи ТОП 16 фази, постоји и додатни мотив да се савлада тим који је формиран за врло висок пласман у Евролиги:

„Пре свега, саопштио бих резултат наше утакмице у Москви, као добру напомену нечега што се десило и начина на који смо играли и ми и они, као и амбијента који је био створен. Сад смо у тренутку у којем чекамо исти тај Химки у свом Пиониру, тај исти тим који је одиграо против нас тако како је одиграо и савладао нас 38 разлике“, изјавио је он у хали Пионир.

Тренер црвено-белих је још једном подсетио да је тим са огромним буџетом „пројектован“ не само да уђе у ТОП 16 фазу, већ и да иде корак даље:

„Екипа су која има огроман квалитет, изузетне појединце и сви знамо колико је средстава уложено кад су они у питању. Знам да треба да се каже да је тај њихов буџет толики колики јесте и да је та разлика у односу на нас таква каква јесте, али та разлика постоји и у односу на друге тимове. На терену прича о буџетима падају у воду и мораћемо да урадимо све шта можемо да бисмо победили, чак и да будемо реално бољи него што је то било у мечу са Реалом.Свесни смо чињенице да нас чека велики меч“.

У петак ће по први пут ове сезоне у црвено-белом дресу заиграти Маркус Вилијамс, док Немања Дангубић неће бити у комбинацији за ову утакмицу, али се у потпуности опоравио од повреде кука.

Утакмица у дворани „Пионир“ игра се у петак од 20 часова.

Претходни текстКарте за Чукарички у петак и суботу
Следећи текстДрес Дарка Панчева у витринама Звездиног музеја!