Тежак и заслужен тријумф у Никшићу

32

Кошаркаши Црвене звезде Телеком победили су на гостовању екипу Сутјеске резултатом 70:62 (16:17,20:15, 13:15,21:15) и тако направили добру увертиру пред меч седмог кола Евролиге против актуелног првака Реала из Мадрида

Пред 5000 гледалаца у препуној хали СЦ у Никшићу најефикаснији у победничком тиму били су Стефан Јовић са 19 поена, Симоновић и Тејић убацили су по 11. У екипи Сутјеске Врањеш је постигао 14 поена.

Поред повратника капитена Лазића у тим, на паркет су на почетку овог тешког гостовања, изашли Симоновић, Милер, Цирбес и Јовић.

Одлична игра у одбрани црвено-белима је донела прву озбиљнију предност 12:5 после 7 минута игре за први тајмаут на мечу домаћег тима. Међутим, кошаркаши Црвене звезде нису наставили у истом ритму. Велики број изгубљених лопти актуелног шампиона АБА лиге Ј.т.д и серија 10:4 кошаркаша Сутјеске, приморала је тренера Дејана Радоњића да затражи први минут одмора.
Домаћи играчи успели су да преузму вођство и на крају прве четвртине имали су предност 17:16.

Већ на почетку друге деонице, Дејан Радоњић користи свој други тајмаут после мини-серије 4:0 црногорског тима. Организовали су редове гостујући играчи и успели да поврате предност после пет минута наставка 25:24. Смењивали су се тимови у вођству током друге четвртине, али су на крају првог полувремена кошаркаши Звезде имали плус 4, 36:32. Најфикаснији са 11 поена био је Стефан Јовић.

Црвено-бели су углавном одржавали предност све до седмог минута наставка када су након брзе серије 4:0 кошаркаши Сутјеске изједначили резултат 42:42, а тренер црвено-белих новим минутом одмора покушава да прекине ритам домаћина и консолидује екипу. У тим тренуцима, виђен је сјајан гест публике у Никшићу која није заборавила несрећно страдалог навијача Црвене звезде Марка Ивковића. Пред почетак последње четвртине на семафору је стајало 49:47 за црвено-беле.

Пет поена Марка Гудурића одводе Звезде на плус 8, а тренер Дубљевић тражи нови тајмаут. У једном моменту вратила се екипа Сутјеске у меч, али црвено-бели нису дозволили да поново уђу у пенал завршницу као у мечу са Стразбуром пре пар дана. Стефан Јовић и Марко Тејић су пре свих преузели одговорност и потврдили осми тријумф актуелних власника прстена регионалног такмичења резултатом 70:62.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 2 , Томпсон 3 , Лазић 4, Симанић, Тејић 11, Симоновић 11(7ск),Настић, Гудурић 7, Јовић 19 (23 индекс), Милер 5, Цирбес 4, Штимац 4.

Дејан Радоњиц, тренер Црвене звезде Телеком:
„Драго ми је да сам био дио добре кошаркашке представе. Знали смо да це бити тешко, што због ритма, што због пораза од Игокее, па смо морали да дамо свој максимум. Сутјеска је показала квалитет, игра сјајну кошарку и евидентно је да су озбиљан колектив. Нисмо имали добар учинак у нападу, али успели смо да додјемо до поена када је то било најбитније.“
 
Марко Тејић, играч Црвене звезде Телеком:
„Одиграли смо квалитетну одбрану из које је дошао добар напад. Ово је веома важна победа и похвалио бих изванредан амбијент у Никшићу“

У петак од 20 часова у оквиру седмог кола Евролиге, у хали Пионир гостује актуелни шампион Европе Реал из Мадрида.

Претходни текстЈовић: Свака утакмица ми је важна
Следећи текстБожовић: Наше победе не бришу судијске грешке