Петнаеста победа у низу!

49

Фудбалери Црвене звезде остварилису победу на гостовању у Нишу против Радничког резултатом 1:2 (0:0).

Заиста мало тога могло се видети у првих 45 минута. Најбољу прилику у том периоду игре имао је домаћин, и то у 12. минуту. Фудбалери Црвене звезде су погрешили у раној фази напада, одузета им је лопта, и могли су да буду кажњени након одличног ударца са 20 метара, али је пречка била савезник нашег тима. Осим овог покушаја, Раднички се углавном бранио, и то успешно – Црвена звезда није имала готово ниједну прилику. Петковићев ударац из даљине, и Матосов који је ишао у оквир гола, били су и једини конкретни покушаји нашег тима. За разлику од прилика за гол, прекида и протеста је било доста.

У другом полувремену виђени су и голови. Иако није било много прилика, већина их је искоришћена. Краткотрајну фудбалску успаванку прекинуо је Александар Катаи у 54. минуту. Он је прихватио лопту надомак казненог простора Радничког, и после пар корака шутирао у даљи угао гола. Изузетно прецизно и неодбрањиво! Ипак, Раднички је показао да се заслужено налази на високом месту на табели. Нису домаћини желели да се предају, и након једне дубинске лопте и неуспешне офсајд замке наше одбране, Александар Јовановић је изашао сам испред Кахримана који није могао да га спречи да затресе мрежу и изједначи.

Реаговао је и Миодраг Божовић, и током другог дела игре на терен послао и Хуга Виеиру и Луку Јовића. Црвена звезда је по први пут ове сезоне заиграла са тројицом нападача. То се, на крају и исплатило. Желели су наши фудбалери победу, желели су да овај викенд заврше тријумфом, и победу посвете Марку Ивковићу који је пре годину дана трагично настрадао у Истанбулу. Желели су, борили су се до последњих атома снаге, и на крају су успели. Хуго Виеира је пронашао Ибањеза на левој страни казненог простора, а Аргентинац се феноменално снашао, преварио фудбалера у белом дресу и погодио мрежу за велику радост огромног броја Звездиних навијача!

До краја утакмице Звезда је рутински сачувала предност, и на тај начин прегрмела јако тешко гостовање, односно изузетно квалитетног и мотивисаног противника. Остварена је и 15. узастопна победа у првенству, а наредног викенда, црвено-бели ће угостити Вождовац.

Раднички (Ниш) – Црвена звезда 1:2 (0:0)
Стадион: „Чаир“. Гледалаца: 6.000. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Стрелци: Јовановић у 64′ за Раднички, а  Катаи у 54′ и Ибањез у 83′ за Црвену звезду.
Раднички: Јовановић, Петровић, Д. Булатовић, Р. Булатовић, Лакић-Пешић, Томић, Ђуричковић, Марјановић, Ашћерић, А. Јовановић, Земљанухин.
Резерве: Коновалов, Живковић, Мркић, М. Крстић, Апостоловић, Богдановић, П. Крстић
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Јовановић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Срнић, Матос и Сикимић.
Резерве: Супић, Мбођ, Цветковић, Анђелковић, Плавшић, Јовић, Виеира.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Никшић
Следећи текстБожовић: Борили смо се и победили