Звезда испустила победу у Стразбуру

34

Кошаркаши Црвене звезде Телеком изгубили су од екипе Стразбур ИГ резултатом 78:75 (19:30,15:22,22:12,22:11), и тако доживели четврти пораз у групи.

У шестом колу најпрестижнијег европског такмичења екипа Дејана Радоњића није успела да по други пут у сезони савлада Стразбур ИГ, иако су црвено-бели имали велику предност, у једном тренутку и максималних +21.

 Најефикаснији у гостујућем тиму био је Квинси Милер са 23 поена и 11 скокова, а пратили су га Симоновић са 18 и Гудурић са 13 поена. У победничком тиму Лелу је постигао 24 поена.

Тежак испит у Француској отворили су Јовић, Томпсон, Симоновић, Цирбес и Милер.
Пет минута игре показало је доста сигурности у екипи Звезде која је боље отворила меч и имала предност 16:11 уз 11 поена Квинсија Милера. Спољна линија играла је сјајно, па су  кошаркаши српског шампиона на крају прве деонице имали предност 30:19.

Симоновић и Гудурић својим трећим, а укупно 10. тројком црвено-белих, после само 3 минута наставка приморавају Венсана Колеа на нови тајмаут.

Навијачи Звезде изванредном подршком са трибина, још једном су показали зашто спадају међу најверније на свету, па су и у Стразбур стигли да помогну својим кошаркашима.

Наставили су да доминирају на паркету гостујући играчи и после фантастичне серије од 16:0 дошли до максималних плус 20! На крају првог полувремена сјајни Милер постигао је 17 поена а кошаркаши Звезде имали су предност 52:34.

Серију Стразбура 8:1 на старту треће деонице прекида тајмаутом тренер Радоњић, а као одговор црвено-белих стигла је нова тројка Марка Симоновића. Погађао је српски репрезентативац кад год је било потребно и успео да одржи предност свог тима. Ипак екипа Венсана Колеа појачала  је одбрану и успела да преполови предност гостију која је пред почетак последње деонице износила 64:56.

Велика предност црвено-белих истопила се на минималну после уводних 7:0 домаћег тима за нови минут одмора Дејана Радоњића. У уводних пет минута игре само су Ребић и Милер били прецизни са линије пенала, и поред тога гости су и даље имали предност 68:63. Серија 17:6 у последњој деоници доноси прву предност домаћим кошаркашима 73:70 на нешто мање од три минута до краја.

Без коша из игре у последњих десет минута меча кошаркаша Звезде и боља пенал завршница домаћина на крају су ипак пресудили у корист екипе Стразбура који су забележили тријумф резултатом 78:75.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 2, Томпсон 4 , Симанић, Тејић, Симоновић 18 , Настић, Гудурић 13, Милер 23(11ск), Цирбес 9 , Штимац 2, Јовић 6п (10ас, 8 ск).

У понедељак са почетком од 21 часова кошаркаши Црвене звезде Телеком гостују екипи Сутјеске у оквиру 11-ог кола АБА лиге Ј.т.д.

Претходни текстКарте за Раднички у петак у продаји
Следећи текстРадоњић: „Пуно проблема у другом полувремену“