Звездин тријумф уз повратак Наташе Ковачевић

40

Кошаркашице Црвене звезде победиле су екипу Студента из Ниша, у оквиру 6. кола ЖКЛС, резултатом 78:47, у Београду пред око 1000 гледалаца, у утакмици коју је обележио повратак Наташе Ковачевић на терен после две године.

Црвено–беле девојке доминирале су од самог старта утакмице и заслужено славиле на крају, ипак оно што је било у првом плану, јесте јединствен случај у свету, повратак Наташе Ковачевић на терен. Наташа је уз велике овације пристуних ушла са клупе и забележила 7 поена на свом другом дебију. Готово сваки потез, скок, поен, асистенција највеће хероине у спорту тренутно, пропраћен је великим аплаузима.

Најефикаснија на утакмици још једном је била Катарина Зец са 17 поена уз шест скокова, пет украдених лопти, три асистенције и 18 индексних поена по чему је била и МВП меча. Александра Катанић је убацила 12 поена, а Наташа Ковачевић је у свом повратничком сусрету забележила пет поена, по три скока и украдене лопте за 15 и по минута у игри.

Након утакмице, видно узбуђена Наташа је дуго била на располагању бројним представницима медија који су с нестрпљењем чекали крај меча како би чули прве Наташине утиске након другог дебија за црвено–беле.

Пре свега желим да се захвалим свим људима који су дошли данас овде и који су подржали Црвену звезду својим доласком. Надам се да ћемо их видети и на даљим утакмицама, јер женска кошарка тако нешто заслужује. Што се тиче осећаја на терену, заиста је било изванредно, пресрећна сам што сам се поново вратила у Црвену звезду. Имам неки утисак као да никада нисам ни одлазила, као да ове две године нису ни прошле. Хвала мом тиму и честитам им на победи.

Звезда је задржала другу позицију на табели са скором 5-1, иза браниоца титуле, екипе Радивоја Кораћа, која има свих шест победа. Већ у суботу црвено-беле гостују у Вршцу у оквиру 7. кола.

Црвена звезда – Студент 78:47 (24:12, 17:14, 19:10, 18:11)
Београд – Дворана: Баскет сити. Гледалаца: 400. Судије: Савић и Јовичин.
Црвена звезда: Зец 17 (6 ск, 5 ул), Богићевић 8 (11 ск), Ковачевић 5 (3 ск, 3 ул), Ћирић 4 (6 ск), А. Катанић 12, Ђокић 3, Чолић 7, Бојовић 6 (8 ск), Наумчев 8 (5 ск), И. Катанић 6, Лукић, Ђорђевић 2.
Студент: Димитријевић 8 (5 ск), Јеремић 11 (7 ск), Златковић, Стојчић, Живановић, Точаковић 5 (5 ск), Стојановић 12 (6 ск), Пешић, Вујисић 2, Живковић 6, Стојилковић 3.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Минхен
Следећи текстСекулић: Добро познајемо екипу ТЕНТ-а