Звезда засијала у Минхену!

39

Кошаркаши Црвене звезде Телеком направили су велики подвиг и савладали у гостима екипу Бајерна резултатом 79:90 (19:19, 24:19, 23:25,13:27).

Меч је одигран у „Ауди арена” уз присуство 6200 навијача, где су велику подршку са трибина имали и гостујући играчи. Најефикаснији у победничком тиму био је Квинси Милер са 22 поена, 18 је додао Штимац, а сјајни Стефан Јовић оборио је рекорд Маркуса Вилијамса направивши 19 асистенција. У пораженом тиму, Душко Савановић убацио је 19 поена.
 
Одлично отварање утакмице црвено-белих, неколико лаких поена за Маика Цирбеса и вођство од 9:5 после 4 минута игре за први тајмаут тренера Пешића. Наставила је Звезда у добром ритму све до последња два минута деонице, а онда је Бајерн серијом 11:2 дошао до нерешеног резултата на крају прве четвртине.

Без шута споља црвено-белих у уводних 15 минута игре, али зато сјајном игром у рекету Штимца и Цирбеса одржавали су предност. Нажалост, Бранко Лазић морао је да напустио терен због повреде препоне. Преузео је Бајерн контролу и серијом 17:7 дошао до вођства на полувремену 43:38. Најефикаснији на полувремену био је Владимир Штимац са 13 поена.

Изузетно узбудљив меч у наставку са доста смењивања тимова у вођству. Сјајно су бодрили своје момке навијачи Црвене звезде током целог меча. Одличну ролу имао је Никола Ребић са 5 поена, док је Квинси Милер по завршетку треће деонице имао 20 убачених поена. Бајерн је на крају успео да задржи предност 66:63.

Ребић који је одиграо своју епизоду, као да има десетине оваквих мечева у ногама, отвара последњу деоницу тројком, Симоновић додаје још једну, а након ефектног закуцавања Милера, црвено-бели су водили 73:72, пет минута пре краја меча. Носиле су „Делије“ своје љубимце константном песмом, а феноменални Ребић постиже тројку за плус 6, на мање од два минута пре краја. Међутим, ту црвено-бели нису стали. Након 19. асистенције феноменалног Стефана Јовића и треће тројке Симоновића, Звезда је на крају славила у Минхену резултатом 90:79, и тако се вратила на велика врата у игру за ТОП 16 фазу Евролиге.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 11, Томпсон 4, Лазић 2, Симанић, Тејић, Симоновић 15 (3/4 за три), Гудурић, Јовић 4 (19 ас), Милер 22, Цирбес 14, Штимац 18 (23 индекс).

Претходни текстТренинг пред пут у Бугарску
Следећи текстРадоњић: „Херојска победа“