Четрнаеста у низу!

34

Машинерија Миодрага Божовића наставља да меље. Нова жртва на стадиону „Рајко Митић“ био је Металац. У нешто мање садржајној представи у односу на неке раније сусрете, головима Матоса у 45. и Виеире у 77. минуту Црвена звезда је уписала нова три бода и додатно се учврстила на челу суперлигашког каравана.

У односу на предходни дуел са ОФК Београдом, тренер најтрофејнијег српског клуба направио је једну промену у стартних једанаест. Уместо Михаила Ристића у тиму је био Александар Катаи који је одрадио суспензију насталу услед четири жута картона.

Почетак утакмице био је доста миран. Домаћини су стрпљиво градили игру, нападали углавном по боковима, али прилика из категорије стопостотних није било. У тренуцима када се чинило да ће се на полувреме отићи почетним резултатом, севнула је брза акција тима из Љутице Богдана. Маестрални Грујић повукао је лопту, а затим је упутио пред гол екипе из Горњег Милановца где је на правом месту био Бруно Матос. Био је то десети узастопни пут да играчи Црвене звезде постижу погодак у првом полувремену.

Са друге стране, играчи које са клупе предводи Ненад Ванић представили су се београдској публици као озбиљан ривал који се одлично и организовано брани. Истина је да гости за деведесет минута нису озбиљно угрозили Кахримана, међутим, услед добро постављеног дефанзивног блока, црвено-бели нису створили много шанси као у неким ранијим сусретима.

У другом полувремену виђена је знатно атрактивнија и повезанија игра Црвене звезде, али је епилог бројних лепих напада био недостатак завршног паса. Матос је пропустио колосалну прилику да забележи данас свој други погодак, али је из непосредне близине промашио небрањени гол ривала. Ипак, сваку неизвесност око коначног победника отклонио је Виеира.  Један ризичан пас дефанзивца Металца ка свом голману испратио је упорни Португалац, стигао први до лопте, обишао чувара мреже и рутински пласирао фудбал у мрежу.

Био је то сигнал да се са трибина поново зачује „Шампиони“ и да прослава четрнаесте узастопне победе може да почне. До краја сусрета виђено је још неколико смислених акција Божовићевих пулена које су креирали Плавшић и Катаи, али промене резултата није било. Црвена звезда  – Металац, реалних и заслужених 2:0.

У српском првенству следи репрезентативна пауза, након које Црвена звезда 21. новембра путује у Ниш на мегдан Радничком. Биће то вероватно најтежи испит црвено-белих до краја јесењег дела сезоне.

Истовремено, у том мечу најтрофејнији српски клуб имаће прилику да упише 15. узастопну победу и на тај начин сустигне број везаних победа који је на клупи Црвене звезде са својим изабраницима остварио Славиша Стојановић.

И теоретски, Црвена звезда је обезбедила прво место пред одлазак на зимску паузу јер тренутно пет кола пре краја има 16 бодова више од другопласираног Борца из Чачка.

Звезда, то је тим, што се воли срцем свим…

Црвена звезда – Металац 2:0 (1:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 8.252. Судија: Дејан Анђелковић (Крушевац). Стрелци: Матос у 45’и Виеира у 77′
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Луковић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Срнић, Матос, Виеира.
Резерве: Супић, Јовановић, Анђелковић, Ристић, Плавшић, Јовић, Сикимић.
Металац: Белић, Никодијевић, Оташевић, Симов, Панић, Бркић, Димитријевић, Младеновић, Ђенић, Мердовић, Рнић.
Резерве: Зоговић, Допуђ, Букорац, Луковић, Ивановић, Станојевић, Басрак.

Претходни текстМиленковић предводила Звезду до тријумфа у Панчеву
Следећи текстБожовић: Ово није била рутинска победа