Трећи пораз Звезде, Фенербахче “преживео” Арену

17

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су од екипе Фенербахчеа резултатом 60:74.

Екипа Дејана Радоњића у оквиру четвртог кола најпрестижнијег европског такмичења поражена је на свом паркету од фаворизоване екипе Фенербахчеа резултатом 60:74 ( 19:25, 12:20, 11:14, 19:15).

Меч је одигран у Комбанк арени уз присуство око 16200 гледалаца. Најефикаснији у домаћем тиму био је Владимир Штимац са 13 постигнутих кошева док су Томпсон и Цирбес додали по 10. У редовима гостију најбољи појединац био је љубимац навијача Звезде Перо Антић са 14 поена.

Пред сам почетак меча, бивши кошаркаши Црвене звезде Телеком Перо Антић и Никола Калинић добили су захвалнице и велике овације са трибина и тим гестом су црвено-бели још једном показали да не заборављају на своје бивше играче и партије које су пружили носећи дрес Звезде.

Меч у Комбанк арени започели су капитен Лазић, Мекел, Томпсон, Цирбес и Тејић.
Боље су гости отворили меч и после 2 минута игре први тајмаут тренера Радоњића при резултату 9:2.

Наставио је Фенербахче са агресивном одбраном и убрзо дошао до двоцифрене предности након четири минута игре. Владимир Штимац са својих везаних 7 поена подиже „Арену“ на ноге и враћа Звезду на минус 5. Резултат на крају прве деонице износио је 19:25 у корист тима Жељка Обрадовића.

Пропустила је Звезда у пар наврата да приђе на кош заостатка, а гости су то знали да искористе и након 4 минута игре у наставку имали предност 30:23. Лоше шутерско издање црвено-белих у првом полувремену главни је разлог за високу предност кошаркаша турког клуба, која је након две одигране деонице износила плус 14, 45:31. Владимир Штимац је био најефикаснији са 9 поена.

Највећу предност гости су имали на половини треће деонице, плус 17. Стизала је подршка са трибина, бодрили су навијачи своје љубимце, али једноставно екипа који води Жељко Обрадовић је изузетно физички спремна и доста је тешко јурити предност против таквог тима. На крају треће деонице Фенербахче је водио 59:42.

Марко Гудурић одлично је искористио своје минуте, а у последњој деоници  Никола Ребић и Бориша Симанић су добили прилику. Борили су се кошаркаши Црвене звезде, на крају успели да смање разлику, али је Фенербахче заслужено славио резултатом 74:60, али је публика ипак великим аплаузом испратила црвено-беле са паркета.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 3, Томпсон 10, Мекел 2, Лазић 2, Симанић, Тејић 2, Симоновић 4,  Гудурић 6, Јовић 4, Милер 4, Цирбес 10, Штимац 13 (7ск).

Наредни тежак испит  кошаркаши Црвене звезде Телеком имаће у понедељак од 18х, када у оквиру 9. кола АБА лиге Ј.т.д, гостују у Скопљу екипи МЗТ-а.

Претходни текстЈош један убедљив пораз црвено-белих
Следећи текстГудурић: Лош почетак је пресудио