Ивана Ђерисило се вратила у Звезду!

93

Одбојкашки клуб Црвена звезда данас је у прес центру СД Црвена звезда одржао конференцију за медије на којој је представљено ново, највеће појачање женске сениорске екипе. У редове Црвене звезде, после 12 година, вратила се Ивана Ђерисило.

Присутне новинаре и чланове клуба поздравила је Ана Аврамовић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Повод за данашњу конференцију за медије је представљање Иване Ђерисило. Имам велико задовољство да поздравим Ивану и да јој пожелим добродошлицу. Ивана је веома искусна одбојкашица са великом интернационалном и репрезентативном каријером и њено искуство ће веома помоћи нашем младом тиму – изјавила је Аврамовићева.

Ивана Ђерисило је истакла да је Црвена звезда њена друга кућа и да је срећна што се вратила у клуб у којем је поникла.

Желим да се захвалим свима, а првенствено Ани Аврамовић и Александру Боричићу који су те 1995. године пружили шансу једној девојчици са Новог Београда да постане човек и одбојкашица каква јесте сада. Ово је моја кућа, кућа из које сам започела своју каријеру, али нећу набрајати шта сам све освојила. Оно што могу да кажем јесте да је и мој супруг из црвено-беле куће. После 20 година су мало другачији приоритети и разлози мог потписа за Звезду. Оно што могу да гарантујем и обећам је да ћу са мојим дугогодишњим капитеном из репрезентације Весном Читаковић и њеним знањем да дам све од себе да са нашим искуством ове девојчице направимо добрим људима и добрим одбојкашицама. Моја сарадња са Звездом траје 20 година, и нека траје макар још 20 и ми ћемо бити задовољни – рекла је Ђерисило.

Тренер црвено-белих Александар Бошковић није крио задовољство што ће моћи да рачуна на сјајну одбојкашицу.

Искрено, највећи део посла завршила је госпођа Ана Аврамовић на моје задовољство, а верујем и на задовољство свих у клубу. И ја се надам да ће ово бити дугогодишња сарадња и да ће, као што је Ивана рекла, играчице са већим искуством много помоћи овој нашој деци – изјавио је Бошковић.

Уколико Ивана Ђерисило добије неку значајну понуду клуб ће јој изаћи у сусрет.

Ивана је до сада много дала Црвеној звезди и сигурно је да ће имати ту погодност да ако добије неки много значајнији уговор да ћемо се договорити око тога. Врата Црвене звезде су за Ивану увек отворена и велика је жеља да се наша славна одбојкашка имена враћају у клуб, да заузимају позиције које треба да заузму, јер морамо мислити и на будућност клуба. Нећемо сада причати о одласцима. Ивана је дошла у Звезду и заједно ћемо кренути у нове победе. Екипа Црвене звезде са Иваном Ђерисило и Весном Читаковић Ђуришић представља један значајан спортски колектив и сигурно је да су сада и апетити већи у овој сезони, а ако нам се укаже прилика да освојимо титулу, зашто да не. Имамо сада и искуство и младост и квалитет, имамо одличан стручни штаб и увек стремимо ка врху – истакла је Ана Аврамовић и додала да ће резултат клуба у реванш мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ против екипе Кралово Поле одредити да ли ће Ивана Ђерисило бити лиценцирана за Европу.

Ни то није неоствариво. Све зависи од реванш утакмице, па ћемо на основу резултата видети. Свакако да се сада са овим појачањем мења ситуација и у европским такмичењима – рекла је Аврамовићева.

Очекује се да Ивана Ђерисило дебитује у петом колу против обреновачког ТЕНТ-а, а о тренутној форми прослављене одбојкашице говорио је тренер Црвене звезде.

Сви који мало боље познају Ивану знају да код ње у принципу пауза не прави велику разлику у форми. Њој не треба много времена да се припреми и да дође до неке стабилне такмичарске форме. Она је и у претходном периоду била присутна на нашим тренинзима, још од августа, тако да она није неко ко је правио велику паузу што се тиче тренирања и неће јој требати пуно времена да дође до своје праве такмичарске форме – констатовао је Бошковић.

Својим искустовм Ђерисило ће, зајено са Весном Читаковић Ђуришић, бити прави лидер и узор младим одбојкашицама Црвене звезде.

У овој екипи има доста кадеткиња. Ја сам овде од августа и види се помак и рад са девојчицама, оне тренирају са нама у првом тиму и то је јако битна ствар за све њих. Весна и ја ћемо бити ту да им помогнемо колико год и шта год буде требало. Доста сам титула овде освојила… С обзиром на све надама се да ћемо већ ове године вратити традицију освајања трофеја у Звезду – закључила је Ивана Ђерисило.

Црвено-бели дрес са бројем 19 Ивани Ђерисило је уручила Ана Аврамовић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Ивана Ђерисило је каријеру почела у Црвеној звезди 1995. године. Потом је играла за Вићенцу, Езачибаши, Волеро, Галати, Галатасарај, Урбино, Локомотив Баку и Блај. Са Црвеном звездом је освојила три шампионске титуле и један Куп, а проглашевана је за најбољу одбојкашицу домаћег првенства, као и за најбољег нападача. За репрезентацију Србије је одиграла 110 утакмица. Освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у Јапану 2006. године и сребрну медаљу на Универзијади у Београду 2009. године. Учествовала је на Олимпијским играма у Пекингу 2008. и Лондону 2012. године.

Претходни текстЈасан циљ Звездиних џудиста
Следећи текстБожовић и Ристић уочи Металаца