Тријумф Црвене звезде у вечитом дербију

27

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су Партизан НИС резултатом 92:77 у 245.вечитом дербију и тако стигли до шесте победе у регионалном такмичењу.

У вечитом дербију одиграном у осмом колу АБА лиге Ј.т.д,  кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су Партизан НИС резултатом 92:77(13:24, 32:16, 23:20, 24:17). Меч је одигран у хали Пионир пред око 4000 људи, а подршку је пружило и неколико првотимаца фудбалског клуба Црвена звезда. Најефикаснији у редовима актуелног шампиона били су Милер са 17 и Лазић са 14 поена. У редовима Партизана најбољи појединац био је Аранитовић са 19 поена.

Пред старт дербија, тренер Радоњић се одлучио да на терен изведе Мекела, Јовића, Лазића, Цирбеса и Тејића. Након 4 везана поена Тејића кошаркаши Звезде имали су предност 8:7, а тренер гостију Божић затражио је први тајмаут. Владимир Штимац први пут је изашао на паркет пред домаћим навијачима и одмах у првом нападу забележио поене.

Трећа тројка Партизана и предност од 17:10 била је разлог за тајмаут тренера Радоњића, три минута пре краја прве деонице. Без шута споља била је Звезда у уводној деоници, па су гости на први одмор отишли са предношћу од 24:13.

За серију Звезде 20:4 у првих пет минута игре најзаслужнији је био сјајни Квинси Милер. Уживао је Американац на паркету и за кратак период успео да постигне 11 поена за ново вођство црвено-белих 33:31. Одличну деоницу Звезда је обележила са 32 постигнута поена и на полувреме отишла са предношћу од 45:40. Најефикаснији био је управо Милер са 11 поена.

Наставила је Црвена звезда са добром игром у нападу и у другом полувремну, у 24. минуту, дошла до плус 7, 54:47. Прву двоцифрену предност актуелном шампиону АБА лиге, донео је Марко Гудурић и после 5 везаних поена на семафору је стајало 61:50. Серија Партизана 8:2 приморала је Дејана Радоњића да затражи минут одмора. На крају треће деонице црвено-бели су имали предност 68:60.

Плус 14 било је после минут и по четврте четвртине, екипа Дејана Радоњића је наставила у одличном ритму и повећавала предност, а тренер Партизана НИС Петар Божић је затражио нови тајмаут. У истом темпу наставили су домаћи кошаркаши и уз велику подршку навијача дошли до плус 20, пет минута пре краја меча. Квинси Милер ставио је тачку на сјајну партију и победу Црвене звезде 92:77, која доноси додатну дозу самопуздања, пред нова бројна и велика искушења.

Утакмица у „Пиониру“ остаће упамћена и по 100.наступу Марка Тејића у црвено-белом дресу, а меч су поред терена пратили капитен Лука Митровић и Немања Дангубић, које су навијачи у дворани дочекали овацијама.

КК Црвена звезда Телеком : Ребић, Томпсон 2, Мекел 12 (9ас), Лазић 14 (4/5 за три), Симанић, Тејић 11, Симоновић 6, Гудурић 10, Јовић, Милер 17, Цирбес 7, Штимац 13 (25 индекс).

У оквиру четвртог кола најелитнијег европског такмичења, у петак од 20 часова , једини представник Србије у Евролиги дочекује екипу Фенербахчеа.

Претходни текстЦрвена звезда – Фенербахче у Комбанк Арени
Следећи текст„Тешко је, али у јуну ће опет бити Калемегдан“