Радоњић: Да покажемо карактер

46

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у уторак играју дерби меч 8.кола АБА лиге јтд против екипе Партизан НИС.

Црвено-бели након пораза у Евролиги од Химкија, желе да забележе нову победу у регионалном такмичењу, а пред 245.дерби тренер црвено-белих, очекује адекватну реакцију својих играча:

„Наравно да смо сви заједно свесни да утакмица Звезда – Партизан није обична, и да је увек више од једног меча у једном колу, и сходно томе приступамо на начин на који желимо адекватно желимо да одговоримо, на оно што нас очекује у односу на нашег противника, и наше амбиције у том дуелу.Партизан пред почетак сезоне, у својим проблемима, ипак постепено гради тим, Џонс је стекао права да игра, могуће да ће и Андрић наступити, као и момци који су у неком периоду који су дошли, желе да се покажу у добром светлу  играјући за Партизан што је сигурно велика ствар за све њих. Ми после пораза од 38 разлике против Химкија, идемо на дерби са јасном амбицијом да освојимо нове бодове“.

Ипак, тренер црвено-белих упозорава, да је „вечити дерби“ утакмица у којој фаворита „на папиру“ нема:

„Знамо да се у дербијима увек заборавља оно што је пре тога било, и да неке ствари које се можда апострофирају у смислу односа квалитета пада у воду, јер једноставно играчи и сви ми излазимо на паркет са огромном мотивацијом, можда и највећом у том тренутку, и много пута се дешавало да то буде пресудно у утакмици између Црвене звезде и Партизана“ рекао је Радоњић..

Екипа има пуно проблема са повредама играча, и уигравањем новајлија. Међутим, ритам је такав, да времена превише нема:

„Два нова играча и наравно сви који су ту, успели смо да одрадимо заједно 3 тренинга и вечерас ћемо четврти у овом саставу. Надам се да ћемо добром мотивацијом, одговорном игром, великом концентрацијом, доћи до бодова. У овом тренутку нам је то најважније, био бих задовољан да игра буде боља него она против Химкија. По ономе што смо имали прилике да видимо на тренинзима, ова екипа је малтене у припремном периоду и налази се негде око 1. септембра, тако да, треба нам времена!  Играмо против Партизана, па против Фенербахчеа који је још један тим међу најјачима у Европи, па после тога наравно опет гостовање, па нови дуели у Евролиги…“

Црвено-бели још неко време неће моћи да рачунају на капитена Луку Митровића и Немању Дангубића:

„Овај тим, осим огромних разлика у односу на прошлогодишњи, нема и Дангубића и Митровића, два играча који су пројектована да буду носиоци овогодишњег пројекта, и наравно, резултата. Остали смо без њих, ваљда је то хендикеп, ја знам колики је.Није једноставно ни играчима, гледам свакога дана, нови тренинзи, нове позиције, нове ситуације, за тренера, никад није било лако, тако да, ништа ново за мене.У сваком случају, желим да поручим навијачима да дођу да нам помогну у овом за нас, врло комплексном моменту, да играчи осете подршку, да осете да смо сви заједно, да дођемо до победе против Партизана“рекао је на конференцији за медије Дејан Радоњић, који је додао да у односу на састав који је играо у Москви нема нових кадровских проблема.
 
Утакмица Црвена звезда Телеком – Партизан НИС игра се у уторак од 18 часова, карата неће бити у слободној продаји. Важе сезонске порпуснице, остатак ће бити дистрибуиран спонзорима и пријатељима клуба.

Претходни текстАмбасадор НР Кине у посети Црвеној звезди
Следећи текстМаик, Лаза, Квинси и мајстори НБА 2К16