Убедљив пораз црвено-белих у Подмосковљу

28

Кошаркаши Црвене звезде Телеком изгубили су у 3. колу Евролиге на гостовању у Москви од екипе Химкија 91:53 (22:17, 29:13, 20:9, 20:14).

Пред 2000 гледалаца у „Крилатскоје Арени” у Москви једина светла тачка у црвено-белом дресу био је Цирбес са 15 поена, док је Аугустин са 14 био најефикаснији у одличном тиму Химкија.

Почетак меча у Подмосковљу није наговештавао убедљив пораз. Стартну петорку црвено–белих на овој утакмицу чинили су: Мекел, Лазић, Томпсон, Тејић и Зирбес.

Почетак утакмице обележиле су јаке одбране, а на половини прве четвртине црвено–бели су имали предност 13:7. Звезда није без подршке у дворани Крилатскоје, присутно је било пар стотина навијача црвено–белих са којима су биле и присталице Спартака из Москве. Свој први наступ у Евролиги забележио је Квинси Милер који је са Јовићем заменио Лазића и Тејића који су ушли у проблем са личним грешкама. Милер је првим поенима у дресу Црвене звезде Телеком донео највећу предност црвено–белима, 17:10 те је тренер домаћих приморан да тражи тајмаут. Након неколико лоших решења у нападу изабраника тренера Радоњића, Химки прави серију од 12:0, тројкама Драгића, а на први одмор одлази се са предношћу Химкија 22:17.

На старту друге четвртине петорку Звезде чинили су Јовић, Мекел, Симоновић, Милер и Штимац. Друга четвртина почела је у истом ритму како је завршена и прва, домаћин је заиграо још агресивније и после три минута друге четвртине повео 31:20. Јовић врло брзо улази у проблем са фауловима, након четири минута у другој четвртини већ је имао 3 пенала. Са друге страме, Химки је одржавао висок ниво игре, и на полувремену резултат је био 51:30 за домаћина. Најефикаснији у редовима Црвене звезде Телеком су Цирбес са 9 и дебитант у Евролиги Милер са 7 поена.

И у трећој четврити домаћин наставља са агресивном игром на обе стране терена, те се предност из минута у минут повећавала и Химки је на 4 минута до краја треће четвртине већ имао +25, 61:36. Дуго играчи Црвене звезде нису имали адекватан одговор на снажну одбрану домаћина те су на последњи мали одмор отишли са минусом од 32 поена, 71:39.

Последњу четвртину започели су Мекел, Лазић, Симоновић, Милер и Цирбес, али нису успели да донесу бољу игру црвено–белих. Прва два минута последње четвртине нису могли да дођу до поена, што је прекинуо Маик Цирбес новим кошевима из рекета. У једном тренутку предност Химкија ишла је до плус 40, 81:41 и ту су предност домаћини до краја меча одржавали. На крају, Химки – Црвена звезда Телеком 91:53.

Тренер Радоњић и екипа немају много времена за одмор јер их већ у уторак очекује нови дуел у АБА ј.т.д лиги и нови дуел са „вечитим ривалом“, екипом Партизана од 18 часова у дворани Пионир.

Црвена звезда Телеком: Ребић, Томпсон 2 (3ск, 2 блокаде), Мекел 9 (4ас), Лазић 4, Симанић 2, Тејић, Симоновић 5 (4ск), Гудурић 4, Јовић 3 (3ас), Милер 7 (5ск), Цирбес 15 (14ск), Штимац 2 (5ск).

Наредни меч у Евролиги кошаркаше Црвене звезде Телеком очекује у петак 6. новембра када су домаћини турском Фенербахчеу.

Претходни текстЗвезда надиграла Војводину
Следећи текстТежак пораз црвено-белих у вечитом дербију