Тријумф Звезде на тешком гостовању

27

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су Металац у Ваљеву резултатом 62:68 (14:16, 17:19, 13:16, 18:17).

Кошаркаши Црвене звезде враћају се са једног од традиционално неугодних гостовања са бодовима. У најави овог дуела који је пратило преко 1500 гледалаца у дупке пуној дворани у Ваљеву, тренер Дејан Радоњић рекао је да очекује доста неизвесну утакмица, И тако је у већем делу меча и било. Тврда утакмица у којој су кошаркаши Црвене звезде Телеком, пре свега добром одбраном одржавали предност,иако су лоше отворили утакмицу и заостајали након неколико минута 12-2. Ипак, серијом од 9-0 успели су одмах да ухвате прикључак, и касније чекају своју шансу да дођу до врло важних бодова.         

Пресудан тренутак у мечу био је почетак четврте деонице, када су црвено-бели серијом тројки (Симоновић и Гудурић) створили предност од 55:44, Ипак, након неколико грешака, промашених шутева и пропуста у одбрани домачи кошаркаши су запретили, пришли на 3 поена заостатка, али је шампион регионалног такмичења успео да уведе меч у мирну завршницу и забележи врло вредну победу у Ваљеву резултатом 68:62.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде Телеком, били су Мекел са 15 и Симоновић са 11 поена, док је поново запажену епизоду имао млади Бориша Симанић са 6 поена и 5 скокова за 10 минута у игри. У редовима домаћина, Мајсторовић је одиграо меч сезоне и убацио 28 поена.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић, Томпсон 5, Мекел 15 (22 индеx), Лазић, Симанић 6(5ск), Тејић 4, Симоновић 11(9ск), Настић, Гудурић 7, Јовић 10, Милер, Цирбес 10.

Марко Симоновић: „Тешка утакмица у тешком моменту, овде није лако победити. Металац је одлична екипа у транзицији. Имамо пуно проблема и показали смо карактер“.

Дејан Радоњић: Свесни смо били чињенице да нас дочекују у одличној атмосфери. Металац игра одлично захваљујући тренеру Ђокићу. У претходним сезонама ,када смо били комплетнији опет је било доста тешко играти у Ваљеву. Показали смо карактер, играли добру одбрану. Почетак слаб и без обзира на слабији напад држали смо резултат добром одбраном. С обзиром на тежак тренутак у коме се налазимо изузетно сам срећан због тријумфа и надам се да у наставку нећемо имати проблема и да ћемо бити комплетни“.

У наредном мечу кошаркаши Црвене звезде Телеком гостују екипи Химкија у оквиру 3. кола Евролиге, у петак од 18 часова.

Претходни текстСпецијална плакета „Победник“ Александру Боричићу
Следећи текстОхрабрујуће вести за капитена Луку Митровића