Пораз без тешких последица у Мадриду

22

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су од Реала у Мадриду са 98:71(22:6, 34:14,26:21 и 16:30) у утакмици другог кола Евролиге.

Десетковани тим Дејана Радоњића предводили су најискуснији, Цирбес са 15, Симоновић са 11, и намјлађи, Симанић са 10 поена и 6 скокова и Гудурић са 9.

Црвено-бели су у „Барклиз Арени“ у Мадриду у првом полувремену одиграли врло слабо. Реал је након серије промашаја гостију повео са 19-2, и огромну предност увећавао током првог полувремена,користећи слабо шутерско вече кошаркаша Црвене звезде Телеком.

Додатни проблем за тренера нашег тима Дејана Радоњића, представљала је и чињеница да су стартни плеј Гал Мекел, и центар Маик Цирбес врло брзо зарадили по две личне грешке, па су морали на клупу.

На полувремену које је завршено резултатом 56-20 за домаћина, Симанић и Гудурић са по пет поена, били су једине светле тачке у слабих 20 минута црвено-белих.

Друго полувреме донело је много бољу игру шампиона АБА лиге,о чему говори и податак да су кошаркаши Црвене звезде Телеком убацили 51 поен, од тога чак 30 у последњој четвртини, и тако поправили утисак са почетка меча,

Ни на овом мечу тренер Радоњић није могао да рачуна на повређеног Дангубића, Лука Митровић ће пуно недостајати екипи, док добре вести у овом поразу у Мадриду представља повратак Марка Тејића, који је одиграо 8 минута, након повреде скочног зглоба, коју је зарадио још на припремном турниру у Задру.

КК Црвена звезда Телеком:Ребић 2, Томпсон 4,Мекел, Лазић 5, Симанић 10 и 4 скока, Тејић, Симоновић 12 и 4 скока,Скорцанитис 3, Настић 2, Гудурић 9, Јовић 9, Цирбес 15 и 6 скокова.

Наредни меч у оквиру Евролиге, у којој имају скор 1-1, црвено-бели играју следеће недеље у Москви против Химкија, док у АБА лиги јтд, следи гостовање Металцу у понедељак од 21 сат.

Претходни текстДаме у Смедереву, момци у Клеку у 1/8 финала Купа
Следећи текстРадоњић: Пуно је рада пред нама