Срнићев хет-трик за 11. победу у низу

38

Фудбалери Црвене звезде немају премца у домаћем шампионату. Најављена утакмица између београдских и новосадских црвено-белих у сваком сегменту припала је изабраницима Грофа Божовића који су потврдили класу и доминацију.

Апсолутни јунак тријумфа је троструки стрелац, Славољуб Срнић, који је постигао хет-трик. Од екипе Војводине очекивало се много виже, али, осим прилике Ожеговића средином првог полувремена нису приказали ништа од игре захваљујући којој су приказивали запажене резултате у Европи. Са друге стране, Црвена звезда немилосрдно ниже победе, уз конкретну, допадљиву игру, на моменте атрактивну.

Од самог старта сусрета на терену је постојао један тим. Вијеира је најавио тријумф приликама у трећем, односно десетом минуту када је прво шутирао главом, а потом и ногом – замало непрецизно. Португалац је задовољио укусе навијача и поред промашеног једанаестерца у 33. минуту. Борбеношћу, залагањем и асистенцијом је обрисао промашај. Колико су црвено-бели стабилан тим најбоље се видело након неискоришћеног казненог ударца. Нису фудбалери најтрофејнијег српског клуба клонули, нити показали знаке нервозе. Напротив, појачали су ритам што им се исплатило на истеку првог дела. Управо је поменути Хуго асистирао Срнићу који је рутински матирао голмана „лала“.

А онда, по правилу, Црвена звезда након што постигне први гол, противник остаје без наде за повољним резултатом.

Наставак меча био је у знаку београдских црвено-белих. Гости могу бити задовољни са само три лопте у својој мрежи обзиром на дешавања на терену.  Пре другог гола Срнића, могли су Ибањез и Катаи да дуплирају вођство. Али, вече на београдској Маракани обележио је момак повратник у своје „јато“.  Одлично је искористио асистенцију Катаија у 61. односно продор Луке Јовића у 78. минуту.

Одавно у домаћем првенству није виђена оваква доминација једног тима. Грујић и Доналд су дефинитивно потврдили да су најбољи тандем лиге, Катаи и Плавшић су нерешиве енигме за ривале, Вијеира, Лука Јовић, Срнић конкретни у ситуацијама испред гола противника.

Ово је била прва у низу од четири утакмице које Црвена звезда игра на свом терену.  Већ за викенд на ноге казненој експедицији Миодрага Божовића долази другопласирани Борац из Чачка. Још једна прилика за уживање у игри Црвене звезде.

По завршетку сусрета добро расположење пренето је на северну трибину највећег српског стадиона на коме је одржан концерт за наше Косово у организацији удружења грађана Делије север.

Најлепша музика у овој сезони сигурно допире из Љутице Богдана 1.

Црвена звезда – Војводина 3:0 (1:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 14.720. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: Срнић у 40′, 61′ и 79′.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Павићевић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Срнић, Хуго.
Резерве: Супић, Јовановић, Цветковић, Анђелковић, Ристић, Сикимић, Јовић.

Војводина: Перић, Василић, Иванић, Палочевић, Вукчевић, Ранков, Росић, Антић, Секулић, Максимовић, Ожеговић.
Резерве: Жакула, Станисављевић, Пушкарић, Мрдаковић, Лакићевић, Бабић, Динга.

Претходни текст„Тихи херој“ нови капитен Црвене звезде
Следећи текстБожовић: Најважније је шта ће бити на крају сезоне