Пораз Звезде у Супер Купу

69

Одбојкаши Црвене звезде први пут су доживели пораз у Супер Купу Србије. После четири узастопна тријумфа, црвено-бели су остали без пехара.

Црвена звезда је изгубила у Новом Саду од Војводине НС семе резултатом 3:1, по сетовима 18:25, 25:17, 25:19, 25:13 за 93 минута игре.

Наши одбојкаши су одлично започели меч. Искористили су одличне сервисе Околића, Буцуљевића, а потом и Шкрбића да дођу до предности од 5:9 што је приморало тренера домаћих да затражи први тајм аут. Међутим ни то није помогло „лалама“ јер је прорадио и блок Црвене звезде, па је на техничком тајм ауту резултат био 6:12 за београдске црвено-беле. Успели су Новосађани да смање резултат, али не задуго пошто је прорадио и убитачни сервис Немање Јаковљевића. Након вођства од 13:20 Звезда је заиграла нешто опуштеније што је ривал искористио да смањи заостатак на пет поена, па је Кобиљски затражио тајм аут (16:21). У самој завршници Јаковљевић је стао на сервис линију и уз одличне сервисе и сјајан блок наши одбојкаши долазе до вођства – 18:25.

Други период је у потпуности припао Војводини. Већ на самом старту домаћи одбојкаши су дошли до убедљивог вођства (6:2), што је натерало Драгана Кобиљског да затражи тајм аут. Звезда је на тренутак заиграла као у првом сету. Одличан сервис Јаковљевића и блок Околића и Буцуљевића унео је мало неизвесности у други период игре 11:9. Ипак након техничког тајм аута „лале“ поново стичу осетнију предност и то пре свега захваљујући одличном сервису Марка Николића (18:11). Кобиљски је изменама Мунћан – Милутиновић и Шкрбић – Стојсављевић покушао да успостави резултатску предност, али су Новосађани играли сигурно и успевају да изједначе резултат у сетовима – 25:17.

Прва до опипљиве предности у трећем сету стиже Војводина која на техничком тајм ауту води са 12:9. Николић наставља са изузетним сервисима, а блок Јовановића доноси „лалама“ плус 4, па је Кобиљски затражио тајм аут. У игру уместо Околића улази Мунћан, а потом уместо Александра Гмитровића улази Благојевић, међутим ни то не помаже, а Новосађани стижу до 16:10. Звезда покушава да ухвати прикључак, али снажни смечеви коректора Војводине Минића су просто неухватљиви, па је Кобиљски тражио и други тајм аут при резултату 20:14. Ипак, Војводина је сачувала предност и осваја трећи сет – 25:19.

Очекивао се одговор наших одбојкаша, али је он изостао. Војводина је наставила са одличном партијом и већ на старту четвртог сета стиче предност која је за наш тим била недостижна. До техничког тајм аута наш тим је заостајао шест поена. Тренер Кобиљски је изменама покушао да тргне своје изабранике, али није успео. „Лале“ долазе до двоцифрене предности (21:11) и рутински долазе до победе – 25:13.

Зоран Аврамовић, директор маркетинга ОСС и Црвена звезда маркетинга, предао је, Милошу Вемићу, капитену Војводине НС Семе, пехар намењен победнику 5. Супер Купа Србије 2015.

Ана Аврамовић, потпредседник УОКПЛ и генерални директор ОК Црвена звезда, предала је Милошу Вемићу, капитену Војводине НС Семе, трофеј намењен победнику 5. Супер Купа Србије 2015.

Никола Салатић, директор ОК Војводина НС Семе, предао је Максиму Буцуљевићу, капитену Црвене звезде, трофеј намењен финалисти 5. Супер Купа Србије 2015.

Марија Динић, регионални директор Компаније Wиенер Стадтисцхе осигурање, Владимир Шишка, потпредседник УО ОК Војводина НС Семе и Чедомир Недељковић, комесар такмичења УОКПЛ, предали су специјалне плакете „Супер Купа Србије“ играчима и члановима стручних штабова Црвене звезде и Војводине НС Семе, учесницима 5. Супер Купа Србије 2015.

Душан Кесер, председник Националне комисије ОСС, предао је специјалне плакете службеним лицима 5. Супер Купа Србије 2015.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (18:25, 25:17, 25:19, 25:13)
Нови Сад – Дворана: СПЦ Војводина. Гледалаца: 500. Судије: Градински и Лазаревић. Трајање меча: 93. минута.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Николић 20, Бојичић 2, Станковић 1, Вемић 10, Премовић, Јовановић 5, Пековић (либеро), Мехић, Минић 23. Нису улазили: Кујунџић и Радовић. Тренер: Страхиња Козић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 11, Јевтић (либеро), Шкрбић 6, А. Гмитровић 8,  Милутиновић 4, Јаковљевић 13, Стојсављевић 1, Мунћан 2, Благојевић 3, Вељовић, Буцуљевић 4. Није улазио: Ђурђевић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстБожовић и Катаи пред Војводину
Следећи текстБуцуљевић и Кобиљски: Заслужена победа Војводине