Звезда убедљива на старту Евролиге!

28

На најбољи могући начин кошаркаши Црвене звезде Телеком отворили су сезону у Евролиги, савладавши француски Стразбур резултатом 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11).

Меч је одигран у Комбанк арени пред око 15000 гледалаца, а најефикаснији у победничком тиму били су Цирбес са 18 и капитен Митровић са 13 поена. У редовима гостију, Бебо је постигао 19 поена.

У првом званичном мечу двеју екипа, тренер Радоњић одлучио се за стартних пет: Мекел, Митровић, Лазић, Скорцанитис, Томпсон.

Звезда је слабије отворила меч  и на први телевизијски тајмаут отишла са минусом од шест поена, 12:6. Своје прве минуте у Евролиги забележио је Марко Гудурић,  а након тројке Томпсона и поена Цирбеса,  црвено-бели су се вратили на поен заостатка.  На крају прве четвртине резултат је износио 20:19 у корист француског тима.

Ношени хуком са трибина и сјајном игром у рекету Маика Цирбеса, црвено-бели праве серију од 12:4, а након десетог поена одличног Немца, Венсан Коле био је приморан да затражи свој први тајмаут. Након тројке  Јовића  „експлодирала“ је арена, а кошаркаши Звезде одлазе на плус 11, три минута пре краја полувремена. Друга четвртина у потпуности је припала домаћину који су на велики одмор отишли са предношћу од 43:32. Најефикаснији на полувремену био је Цирбес са 14 поена.

Тврд меч са доста прекида и промашаја виђен је у наставку, а кошаркаши Звезде пре другог ТВ тајмаута имали су предност од 49:42. Подигла се Комбанк Арена поново на ноге након сјајних украдених лопти и закуцавања Цирбеса и Јовића за нову двоцифрену предност црвено-белих. Нови тајмаут тренера Колеа виђен је након полагања капитена Митровића за плус 13, минут и по пре краја треће деонице. Пред почетак последњег периода, црвено-бели су имали предност 62:48.

Наставила је Звезда са сјајном игром, резултат је растао из минута у минут, а након поена одличног Гудурића било је плус 20, 68:48. Фантастичну атмосферу са трибина успели су кошаркаши Звезде да усмере на терен и просто није било решења кошаркаша Стразбура. Стефан Настић имао је свој дебитантски наступ у Евролиги и одмах након уласка забележио прве поене. На крају заслужена победа Црвене звезде Телеком резултатом 81:59.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић , Тхомпсон 11, Мекел 4, Митровић 13, Лазић 2, Симанић, Симоновић 7, Скорцанитис 6, Настић 2, Гудурић 6, Јовић 12 (18 индекс), Цирбес 18 (22 индекс).

Наредни меч кошаркаши Црвене звезде Телеком играју у недељу од 17 часова у Пиониру против Унион Олимпије.

Претходни текстКошаркашице савладале и Врбас
Следећи текстРадоњић и Томпсон: Велика тимска победа