Божовић и Срнић пред гостовање на Бањици

27

Прошло је готово две недеље од утакмице са Спартаком, уједно и последње коју је Црвена звезда одиграла ове јесени. Навијачи су се ужелели нових изазова у првенству, а први је на програму у суботу, 17. октобра.

После пет година, екипе Рада и Црвене звезде снаге ће одмерити на Бањици, на стадиону „Краљ Петар I“. Шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, и фудбалер Славољуб Срнић, расположени дочекују овај дуел.

После првенствене паузе и померања утакмице са Војводином, настављамо шампионат. Утакмицу са Војводином смо морали да померимо зато што је у уторак играла млада репрезентација у којој имамо три играча, а већ у среду је требало да играмо са Војводином. Такав је календар, а врло је интересантно да смо једина земља у Европи која је редовно коло имала у среду. Увек морамо бити другачији од осталих. Рад је ове сезоне показао квалитет и у утакмицама са Партизаном и Војводином, и доказали су да су незгодан противник. Очекујемо да победимо и да наставимо ову серију, али морамо бити много опрезни – рекао је Божовић.

Славољуб Срнић констатује да се екипа одморила, додатно уиграла и да једва чека утакмицу.

Свакако треба да покушамо да наставимо низ од девет победа. Поштујемо Рад, наравно, али ми смо Црвена звзеда и очекујем победу на Бањици – рекао је Срнић.

Велика бодовна разлика на табели није довољна како би екипа смела себи да дозволи опуштање.

Систем је направљен тако да једино бодовна разлика од неких 20 бодова може нешто да гарантује. Када се преполови, то је 10, па имате нешто опипљиво. Тренутно имамо девет, десет, једанаест бодова, није ни битно, и то када се преполови је доста мање. Не смемо да се опустимо, и зато нам је ова утакмица против Рада једна од битнијих у првенству – сматра Божовић, који на Златибору није имао целу екипу на окупу.

Свакако би било боље да смо били комплетни што се тиче тренинга, али добро је када наши игачи играју за разне репрезентације јер је то потврда неког њиховог квалитета. Вратили су променљивог расположења – ови што су играли били су расположени, а ови што нису вратили су се мало разочарани, али у сваком случају немамо шта да размишљамо, морамо да играмо. У ком саставу, знаће се сутра. Веред се повредио, у питању је задња ложа, Луковић је под знаком питања мада мислим да ће играти, и од раније су повређени Орландић и Рендулић. Остали су мање-више спремни – рекао је Божовић.

У медијима се претходних дана шпекулисало да је црногорски фудбалски савез заинтересован да ангажује Божовића.

То сам само прочитао у једном чланку који су написали новинари. Нико од званичника ми се није обратио, нити им је то била идеја, већ су једноставно новинари написали „ко би могао бити селектор“. То је као оно „ако би баба била деда“ – нашалио се Гроф.

Претходни текстХвала Звездаши!
Следећи текстЛидер чека неугодне Костолчане