Минималан пораз у Загребу

16

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у дербију 5.кола АБА лиге ј.т.д од Цедевите у Загребу са 74:72 (11:12,24:26,21:17 и 18:17). Ово је први пораз црвено-белих у овом такмичењу, након 4 победе. Црвена звезда се жалила на суђење…

Кошаркаши Црвене звезде Телеком враћају се из Загреба без бодова, пошто су у дербију 5.кола и репризи прошлогодишњег финала, поражени у дворани спортова у Загребу од Цедевите 74:72.

У екипи Дејана Радоњића, најефикаснији је био Гал Мекел са 17 поена и 8 асистенција, Капитен Лука Митровић је додао 14, а Рајан Томпсон је убацио 13. Код домаћина, Миро Билан са 14, и Немања Гордић са 13 били су бољи од осталих.

Меч у дому спортова у Загребу пратило је 1600 гледалаца. У врло неизвесној утакмици, у последњим секундама, судије су при резултату 73:72, досудиле кораке Мекелу, а након једног убаченог пенала Луке Бабића, Мекел је покушао из велике удаљености да убаци тројку, али није успео.

Одмах након утакмице КК Црвена звезда Телеком жалио се на суђење, а жалбу је потписао капитен Лука Митровић. Према мишљењу црвено-белих судије су погрешиле у два наврата, када су досудиле кораке Галу Мекелу, а највећу грешку направиле су, приликом промашеног другог слободног бацања Бабића, када лопта није додирнула обруч. С обзиром да је тренер Дејан Радоњић пре тога затражио тајмаут, напад црвено-белих у последњим тренуцима, морао је да крене из последње трећине терена домаћина.

Без обзира на спорне детаље, који су директно утицали на исход утакмице, КК Црвена звезда Телеком, честита свом спортском ривалу из Загреба на победи.

КК Црвена звезда Телеком:
Ребић, Томпсон 13,Мекел 17 и 8 ас, Митровић 14 и 9 ск,Лазић 3, Симанић,Симоновић 5, Скорцанитис 4, настић, Гудурић 2, Јовић 7, Цирбес 7

Црвено-бели након пет одиграних кола, и врло тешког распореда (победе у дербијима над Мегом, екипом Будућности и у Задру), деле прво место на табели са Цедевитом и екипом Будућности. У наредном колу, екипа Дејана Радоњића дочекује Унион Олимпију у Пиониру, а пре тога, следи премијера у Евролиги, и дуел са Стразбуром, у четвртак од 19 часова у „Комбанк Арени“.

Претходни текстПораз Звезде у Загребу
Следећи текстИзјаве Радоњића и Лазића након Цедевите