Сјајна Звезда бројала до 113!

35

У четвртом колу Аба лиге ј.т.д кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су дебитанта, словеначки Тајфун резултатом 113:66 (30:15.29:11, 29:16, 25;24).

Меч је одигран у хали Пионир пред око 2000 гледалаца. Најефикаснији у тиму црвено-белих био је поново Цирбес са 19, а пратили су га Настић са 16 и Ребић који је направио први дабл-дабл Звездиних играча у овој сезони са 10 поена и 10 асистенција. У редовима гостију, најбољи је био Болчина са 13 поена.

Након тешке утакмице у Задру, тренер Радоњић одлучио се да словеначком шампиону супротстави стартну петорку: Мекел, Томпсон, Скорцанитис, Митровић и Лазић.

Црвено-бели су сјано отворили утакмицу у Пиониру, и испоставиће се касније, већ у уводним минутима трасирали пут ка победи.

Од 14-8 у 6.минуту, на паркету је постојао само један тим, а предност је расла из минута у минут. Тренер гостујућег тима покушао је при  крају прве деонице тајмаутом и при резултату 28-13 да заустави налет црвено-белих, али је након  првих 10 минута било 30-15.

Ни у другој деоници ништа се није променило Ребић са својих пет поена отвара другу четвртину и доводи црвено-беле на плус 20. У том периоду у игру је ушао и млади Симанић, а публике је на ноге подигао један детаљ који је најбоље показао жељу тима за победом. Цела петорка у једном тренутку бацала се на паркет како би освојила лопту, иако је у том тренутку шампион АБА лиге имао предност од преко 25 поена.

На крају првог полувремена Звезда је водила са 59:26. Најефикаснији на полувремену били су Цирбес са 11 и Мекел са 8 поена.

Одлична игра црвено-белих виђена је и  у наставку меча. Мекел и Настић су сјајно сарађивали у игри два на два, а након тројке Лазића и поена Томпсона, Звезда је отишла на плус 40, три минута до краја треће деонице. Све је полазило за руком у нападу домаћина, који су након три четвртине убацили 88 поена, а гости само 42.

Своје прве поене у последњој деоници уписао је и Бориша Симанић. Звездина деца сјајно су искористила поверење тренера Радоњића и након 35 минута игре, црвено-бели су уписали 100-и поен на мечу. Мирно су црвено-бели привели меч крају и успели да славе резултатом 113:66, за четврту узастопну победу и добру атмосферу пред пут на дерби регионалног такмичења.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 10(10 ас), Томпсон 8, Мекел 10(9 ас), Митровић 10(20 индекс),Лазић 5, Симанић 5, Симоновић 8, Скорцанитис 6, Настић 16(8 ск), Гудурић 13, Јовић 3, Цирбес 19(21 индекс).

Никола Ребић: „У оваквим утакмицама је најважнији приступ. Ми смо од самог почетка одиграли на једном добром нивоу, са добром одбраном, са много лаких поена и заслужено победили. На нама је да заборавимо што пре ову утакмицу. Нова два бода, сада се спремамо за изазове који нас очекују. Већ наредна утакмица је против Цедевите у дербију кола и морамо да се спремимо што боље за такмичење“.

Тренер Дејан Радоњић: „Добар однос од самог старта, иако смо синоћ тек дошли из Задра, тако да за припрему нисмо имали простора и то је урађено на другачији начин у односу на друге утакмице. Али, нешто што је било присутно јесте да смо били свесни да ћемо добрим односом имати и добру игру и на крају нове бодове. Мислим да је то било од првог минута до задњег и то је оно што је у овом тренутку било најбитније. Наравно због чињенице да смо уз тај велики број проблема са повредама, са болешћу, пред Задар остали  и без Дангубића, ту је Тејић за кога се још не зна када ће почети да тренира. Упркос свему томе, имамо четири победе и морам да будем задовољан'“

Наредни меч кошаркаши Црвене звезде играју у недељу у Загребу против Цедевите, са почетком у 19 часова.

Претходни текстФудбалери од данас на Златибору
Следећи текстЗвезда стиже у Ниш