Десет година Винер Штедише Супер лиге

92

У просторијама „Виг плазе“ потписан је нови, десети Уговор о сарадњи између Компаније Винер Штедише осигурање, Одбојкашког савеза Србије и Удружења одбојкашких клубова првих лига, па ће се елитно одбојкашко такмичење у Србији десети пут звати Винер Штедише Супер лига за одбојкашице и одбојкаше.

Уговор су потписали Светлана Смиљанић, члан Извршног одбора Компаније Винер Штедише осигурање, Ненад Голијанин, први потпредседник Одбојкашко сваеза Србије и Горан Ћато, председник УОКПЛ.

На данашњој свечаности најављен је и 5. Супер Куп у конкуренцији одбојкаша између Војводине НС Семе из Новог Сада и Црвене звезде, који ће се одиграти у уторак, 20. октобра у дворани СПЦ “Војводина” од 18,00 часова, уз директан пренос на РТС 2, као и 3. Супер Куп Србије у конкуренцији одбојкашица између Визуре и ТЕНТ из Обреновца, који ће се одиграти у четвртак, 15. октобра од 18,00 часова у дворани “Уб” у Убу, уз директан пренос на РТС 2.

Присутне госте и представнике медија поздравили су капитени и тренери све четири екипе, а у име Црвене звезде говорили су Максим Буцуљевић и Драган Кобиљски.

Пре свега бих желео да се захвалим комапнији Винер Штедише што ће после једне деценије наставити сарадњу са Одбојкашким савезом Србије. Трудићемо се да будемо репрезентативни према компанији колико је то могуће – рекао је капитен црвено-белих.

Буцуљевић се потом осврнуо на утакмицу Супер Купа Србије против Војводине НС семе у Новом Саду.

Последњих година Војводина је изузетно јака и када се осврнемо две-три сезоне уназад они су увек били фаворити и били су играчки квалитетнији од нас. Међутим, ми увек радимо на тимском духу и на тај начин смо успевали да их некако победимо у тим изузетно тешким утакмицама. Ове године ће нам то бити још теже, јер су довели стварно искусне играче који су играли у иностранству и који су својим досадашњим делима показали колико вреде – каже Звездин организатор игре.

Имамо два нова примача, два квалитетна играча су нам отишла, што представља велики хендикеп за нас, али радимо два месеца на уигравању и надамо се да ће то бити довољно 20. октобра да их савладамо. Најважније је да у мају будемо спремни за одбрану шампионске титуле. То је за нас најбитније и надамо се да ће се до тада све коцкице спојити и да ћемо тријумфовати – изјавио је Буцуљевић.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски очекује велику борбу са Новосађанима.

Потпуно смо свесни са каквом се екипом састајемо у Супер Купу. То је екипа која је својим делима, тиме што су тражили вајлд кард за Лигу шампиона и довођењем искусних и квалитетних играча на свим позицијама на којима су остали ослабљени у односу на прошлу годину, показала изузетне амбиције. Ту смо да одмеримо снаге са њима у Супер Купу на један спортски и витешки начин. Међутим, њихове амбиције за нас не представљају проблем, већ је за нас дуел са њима велики изазов. Сигуран сам да ћемо им се супротставити на адекватан начин – закључио је Кобиљски.

Капитен црвено-белих Максим Буцуљевић, предао је Светлани Смљанић дрес Црвене звезде са потписима свих играча.

Додељена су и три специјална признања. Компанија Винер Штедише осигурање наградила је ОК Спартак из Љига за тријумф на БВА Купу 2015, Тијану Бошковић, репрезентативку Србије, и Зорана Терзића, првог тренера сениорки Србије, за освојене медаље на Европским играма, Светском Купу и Европском првенству.

Претходни текстЗвезда у Шапцу у четвртфиналу Купа Србије
Следећи текстНема одмора, стиже Тајфун