Тешка и заслужена победа у Задру

32

У трећем колу Аба лиге ј.т.д кошаркаши Црвене звезде савладали су на гостовању екипу Задра резултатом 56:49. Меч је одигран у дворани Крешимир Ћосић пред 5000 гледалаца. Најефикаснији у победничком тиму били су Марко Симоновић са 13 поена и Митровић са 10. У тиму Задра најбољи појединац био је Краљевић са 18 поена.

Тренер Дејан Радоњић одлучио се да прво гостовање у новој сезони АБА лиге ј.т.д  започне са петорком:Мекел, Томпсон, Митровић, Скорцанитис и Лазић.

Црвено-бели су прилично стегнуто и нервозно ушли у меч, али су захваљујући Скорцанитису држали прикључак. Тренер Радоњић био је придуђен да затражи тајмаут након 8 минута игре и убачене тројке домаћина, али се црвено-бели се буде, и поенима Цирбеса и Јовића, на први одмор отишло се резултатом 12:11 у корист домаћина.

Лоша шутерска серија црвено-белих настављена је у другој четвртини у којој је само Лазић погодио за три поена у уводних 5 минута игре. Ипак, један добар период игре био је довољан цврено-белима да стигну И до вошства. Скорцанитис је прекинуо  серију својим шестим поеном и након поготка Томпсона са линије пенала, те кошем Јовића у контранападу  Звезда прелази у вођство, а Анте Назор тражи тајмаут. Серију црвено-белих од 10:0 прекинуо је Бошњак тројком и натерао тренера Радоњића да затражи минут одмора. На крају првог полувремена, Црвена звезда је имала минималну предност 24:23. Најефикаснији на полувремену био је Скорцанитис са шест поена.

У наставку меча поново је виђена игра кош за кош, највећу предност Звезда је имала након тројке Лазића, плус 5.  Нна крају треће деонице, црвено-бели су имали предност од три поена 38:35.

Црвено-бели су поново лоше отворили четвртину,  али налет домаћина прекинуо је тројком најефикаснији играч Црвене звезде Марко Симоновић и својим десетим поеном одвео Звезду на плус 5. Успевали су кошаркаши шампиона регионалног такмичења, да чувају предност, а након нове тројке одличног Симоновића, бранилац титуле одлази на до тада максималних плус осам, пет минута пре краја меча 49:41. Серија домаћих од 4:0  натерала је тренера Радоњића да затражи нови тајмаут. Успевао је Задар у пар наврата да приђе на посед заостатка, али су црвено-бели поенима са линије пенала Митровића и Цирбеса  одржали предност, и тврду утакмицу на врло неугодном гостовању у Задру, мирно привели крају за коначних 56:49.

КК Црвена Звезда Телеком: Ребић , Томпсон 4, Мекел 6(6ас), Митровић 10, Лазић 6, Симанић, Симоновић 13(22 индеx), Скорцанитис 6, Настић, Гудурић, Јовић 4, Цирбес 7(6ск).

У наредном мечу кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Тајфуна у четвртак од 19 часпва.

Претходни текстЕЛ: Звезда, Софо и аутобус најоригиналније
Следећи текстМитровић: Памте се бодови