Тријумф црвено-белих у Суботици

17

Фудбалери Црвене звезде успели су да вежу и девету узастопну победу у Суперлиги. Спартак – Црвена звезда 2:3.

Добру и интересантну утакмицу гледали смо у Суботици. Спартак је, сходно најава тренера Мојсиловића, желео да нападне Звезду и постигне гол, и то му се исплатило већ у 6. минуту. Млако је реаговала Звездина одбрана, дозволивши Милићу да се ушета у казнени простор и неометано нациља „малу мрежу“, и Кахриман је био немоћан. Звезда није најбоље отворила утакмицу, али како су минути пролазили, изгледала је све боље, па се и ситуација на терену променила. Један од можда битнијих тренутака догодио се након Звездиног контранапада, када се голман Јаношевић повредио након истрчавања. Дуго се указивала помоћ чувару мреже домаћина, који није могао да настави утакмицу. Од тог тренутка, Звезда је потпуно преузела контролу игре, а и, касније, резултата. Играо се 31. минут када је, након нешто дужег напада, Плавшић упутио центаршут, лопта је прескочила Хуга, али ју је сачекао Грујић, и искоса са десне стране, вешто, десном ногом, погодио супротан угао гола. На тај начин је Грујић и на другој узастопној утакмици постигао гол.

Најлепши моменат првог полувремена догодио се у 39. минуту. Након акције Петковића и асистенције ка Александру Катаиу, овај из прве, са земље, покушава да лобује голмана Мирковића, и у томе је успео, али је пречка сачувала гол Спартака. Главни арбитар је утакмицу продужио за чак шест минута, и у тим минутима су обе екипе нападале и покушавале да постигну водећи гол. Спартак је користио грешке које је правио наш везни ред да створи опасне ситуације, али у самом финишу, након испуцавања Кахримана, Хуго је успео да надвлада чувара, избори се за лопту, и „послужи“ самог Катаиа који погађа мрежу и наставља са сјајном голгетерском формом у овој сезони.

И у друго полувреме, Црвена звезда није добро ушла, иако се очекивало супротно након гола у последњем минуту првог полувремена. Спартак је кренуо доста офанзивније, Звезда се успешно бранила у првих неколико напада. Али, у 48. минуту, Петковић је успео да прође кроз неколико играча, али се није на време ослободио лопте која је дошла до Макарића, а овај феноменалним ударцем успео да матира Кахримана.

Након новог изједначења, поново се домаћин повукао, и Звезда је имала нешто мање простора за своје нападе. Ипак, није недостајало узбуђења. Плавшић је био доста агилнији него у првом полувремену, и био је покретач већине акција црвено-белих. Након једне такве, Плавшић је лепо упослио Срнића који ју је сјајно примио, окренуо се и шутирао, али поред гола.
Лука Јовић је средином првог полувремена заменио Славољуба Срнића, а утакмица је све време била интересантна, са доста трчања и доброг темпа. Ипак, Звезда није успевала да створи много изгледних прилика. И Сикимић је ушао у игру уместо Хуга, а Црвена звезда је све теже долазила у ситуацију да запрети голману Спартака.

Испоставило се да је Миодраг Божовић погодио са изменама. У 81. минуту фаулиран је Плавшић. Ибањез је упутио центаршут из слободног ударца, а главом погодатк постиже Лука Јовић, који је још једно показао невероватну способност да се нађе на правом месту. То није било све у овој утакмици. Спартак је имао прилику да преко Ковачевића поново изједначи, али Дамир Кахриман је Звезди сачувао победу феноменалном интервенцијом у 89. минуту. На крају, и тренер гостију је искључен, а Црвена звезда је забележила и девету узастопну победу у првенству.

Спартак – Црвена звезда 2:3 (1:2)
Стадион: Градски стадион. Гледалаца: 6.500. Судија: Игор Коцић (Власотинце). Стрелци: Милић у 6′ и Макарић у 48′ за Спартак, а Грујић у 31′, Катаи у 45 (+6)’ и јовић у 81′ за Црвену звезду.
Спартак: Јаношевић, Јочић, Ковачевић, Торбица, Милошевић, Милић, Антонић, Илић, Фаркаш, Тумбасевић, Макарић.
Резерве: Мирковић, Еке, Мркела, Томовић, Богуновић, Јондић, Алић.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Луковић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Јовановић, Анђелковић, Ристић, Веред, Сикимић, Јовић.

Претходни текстМиленковић: Награда је велики подстрек за даљи рад
Следећи текстБожовић: Имали смо и среће