Божовић и Петковић уочи Спартака

50

Још једна утакмица чека Црвену звезду пред нову првенствену паузу. Период између две паузе Црвена звезда је до сада искористила максимално, забележивши све победе, а утакмица против Спартака могла би бити сјајна прилика да се заокружи одличан период црвено-белих.

Управо о наредној утакмици говорили су Миодраг Божовић, тренер Црвене звезде, и фудбалер, Марко Петковић. Конференција за новинаре је одржана дан раније него што је то обично случај, јер екипа већ у петак путује на север Србије.

Биће тешко, кажу да су се чували за утакмицу против нас. Тај крај је доста брдовит и због тога је лош терен, не могу да имају добру траву. Верујем да ће учинити све да нас победе, и ниједан други противник не размишља другачије када игра против нас. Увек је велика ствар победити Црвену звезду. Надамо се да ћемо наставити са победама. Наравно, што више побеђујемо, расте и вероватноћа да негде не победимо, али без обзира на то, трудићемо се да бележимо победе, а ако треба и да се примакнемо рекорду. Не јуримо рекорд, али волимо да побеђујемо, и зато размишљамо увек само о наредној утакмици. Ја се надам да играчи исто тако размишљају. Ако ми играмо како ми можемо, све друго је мање важно. Имам слатке муке око састава тима, на многим позицијама су играчи који добро играју и који су у доброј форми, а ко ће играти, видећемо – остао је загонетан Божовић.

Марко Петковић је имао јасну слику шта је Црвеној звезди потребно у наредном периоду.

Ово је утакмица која нам долази после осам везаних победа, али и утакмица која је једнако важна као и све претходне. Из простог разлога, желимо да наставимо тај низ, желимо да пре плеј-офа побегнемо што више нашим конкурентима – јасан је Петковић.

Божовић сматра да је доста учињено око играчког кадра, и да постоји план и за наредни период.

Урадили смо доста ствари које смо хтели што се тиче играчког кадра, надамо се да ћемо успети да завршимо јесењи део на првом месту, а после тога ћемо покушати да доведемо још два или три појачања. Али, не желим да причам дугорочније од тога јер не знамо шта ће тада бити. Што се тиче саме игре, увек може да се каже да је могло боље, горе, овако или онако. Не може увек да се игра лепршаво, поготово јер у Србији има све мање и мање добрих терена. Да би се играло брзо и лепо, терен мора бити изванредан, што овде у Србији није случај. Нама пауза увек одговара. Ми волимо да одморимо – насмејао се Божовић. – Играчи ће након Спартака имати неколико слободних дана, а после тога су могуће и неке мини-припреме, видећемо. Можда ћемо се мало склонити из Београда, у миру тренирати и сачувати ове терене на којима обично овде тренирамо – објаснио је Божовић.

Новинаре је занимао статус Луке Јовића, који се тренутно налази у Старој Пазови са репрезентацијом.

Пишете да смо дигли руке од Јовића, и срцепарајуће текстове. Он је наш играч, на њега рачунамо и биће у Суботици. Репрезентација Србије је важнија и од Звезде, од Партизана, од Рада… Објективно, у свакој земљи у свету је репрезентација важнија од клуба. Лично ја сам му изашао у сусрет. Лука се враћа, Лука је наш играч, и без обзира на оне проценте о којима пишете, волео бих да Лука остане у Црвеној звезди још три године, да не иде сад као момчић 17-огодишњак и да га брзо поједу, где год да оде. Боље му је да игра у Звезди, па да у Звезди нешто направи и тек онда да оде – сматра Божовић, који је упитан и да ли сматра да је још неко из Црвене звезде заслужио позив у репрезентацију.

Не желим да говорим о томе јер ни сам не бих волео да други о томе говоре да сам ја селектор. Уважавам моје колеге, и не желим да причам о томе – био је јасан Божовић.

Претходни текстЧовић: Кључне речи, стрпљење и поверење!
Следећи текстЦрвена звезда почела победом