Радоњић: Знамо шта желимо, навијачи будите уз нас

37

Тренер Црвене звезде говорио о дуелу са Мегом, повредама, Симоновићу, појачањима, АБА лиги…

КК Црвена звезда Телеком утакмицом против Мега Лекса у четвртак у 21 сат, улази у нову такмичарску сезону. На конференцији за медије на Малом Калемегдану, тренер црвено-белих Дејан Радоњић, осврнуо се на период између две сезоне, припремне утакмице, и ону, сада најважнију, прву такмичарску против Мега Лекса:

„Имали смо „Media day“ за представљање тима, и ту смо мало причали што је тренутно стање  пред одлазак у Задар, и тај турнир који је за нас био јако значајан, због чињенице да би требали да видимо мало реалнију слику онога сто у овом тренутку моземо да урадимо. Сада, пред почетак АБА лиге, нове сезоне, где по први пут бранимо трофеј који смо освојили просле сезоне, и тог наравно првог дуела против Меге која је ове сезоне направила један млад, конкурентан тим, који је у припремном периоду играо јако добро. На ту младост, ангажовали су и Самарџског који доноси квалитет у рекету, и наравно искуство. Агресивна су екипа која пуно трчи, имају доста талента. Ми  једноставно морамо да будемо спремни да одговоримо на то, и покажемо да смо без обзира сто у овом тренутку нисмо најспремнији довољно добри да одговоримо на то и у овом дуелу славимо против Меге. Генерално, дуели против Меге су увек били интересантни годинама, тако да можете то оцекивати и овога пута. Наравно, пред нашим навијачима знамо шта желимо да остваримо, и верујем да ћемо бити довољно добри у овом тренутку да можемо то да направимо“.

Екипу Црвене звезде очекује изузето напоран период и ритам током октобра. Уз тешке утакмице, тренер црвено-белих имао је пуно проблема са повређеним и болесним играчима, док су се поједини кошаркаши касно прикључили, попут Гала Мекела:

„Осим тог првог дуела, ту је тај неки период у коме нас очекује велики број утакмица у кратком периоду, није то само 5 мечева у 11 дана, ту је одмах и 15-ог Стразбур, што значи у 15 дана 6 мечева, у тренутку када излазимо из неког припремног периода, који је такав какав јесте.  Наравно да све то нисмо желели, годинама пре смо имали ситуацију да играчи долазе пре, враћају се са својих репрезентативних обавеза. То је нешто што смо очекивали и ове године, међутим,  нешто што нисмо могли да замислимо, је да ће да се деси, је ово што је окарактерисало припремни период: повреде, болести, изостанци играца, једноставно немогућност да можемо да урадимо оно што смо планирали. У тој ситуацији, покушали смо да урадимо најбоље што можемо. Подсећам,  од повреде Тејића у младој репрезентацији, па Цирбеса на припремама Немачке репрезентације, па онда доласка играча, па онда уз све то неки континуитет одсуства играча са тренинга, од болести, Луке Митровића, Дангубића, кратког изостанка и Софоклиса, па онда повреда Рајана Томпсона, где се мислило да није нешто страшно, па је ипак остао без 15-ак дана без тренинга, и на крају опет овај моменат са Тејићем“.

Ипак, тренер Црвене звезде не жели превише да се жали, већ се окреће почетку сезоне, на коме ће наш тим имати и једно проверено име као појачање:

„ Очекује нас велико оптерећење генерално, и морамо да смогнемо снаге да будемо спремни, сконцентрисани, да будемо одговорни максимално, да превазидјемо проблематику тог почетка, изостанка играча, реално уиграности који није на оном нивоу на којем би ми сви желели да то буде. Сходно тој некој ситуацији која постоји, реакција коју смо направили да би могли да превазидјемо тај неки старт сезоне и тај ритам који имамо и проблематику која постоји, направили смо краткорочан уговор са Марком Симоновићем, који је ту да нам помогне да можемо да изнесемо ситуацију. Имамо  моменат да у једном тренутку без позиције 4 играмо на два дана, а противници нису ни мало лагани. Имамо Будућност која је такодје у борби за врх. Цедевита 5. Коло, која по мени има јачи састав него прошле сезоне, и малтене су нам главни конкуренти за титулу ове сезоне у АБА лиги, и при томе не  треба занемарити и неугодан терен у задру, а тај тим је појачан одмах после нашег меча на турниру.

Дејан Радоњић најављује још већи рад, али и појачање на позицији крила или крилног центра, ипак, не одмах и по сваку цену:

„Настављамо са оним што смо радили, и наравно још интензивније, са жељом да нађемо играча на позицији 3 и 4, пратимо дешавања у Америци где постоји могућност, да у наредном периоду буду ослобођени неки квалитетни играчи на тим позицијама, како би могли да ангажујемо играча који це бити појачање, који ће бити решење до краја сезоне. То би нам омогуцило да  можемо да стекнемо  потпуно реалну слику тима и могућности“.

За разлику од претходних сезона, Црвена звезда је тим који брани три тгрофеја пред сезону која почиње:

„Оно што у овом тренутку јесте и треба рећи, да смо ми прошле године имали тим који је носио терет дугогодишњег неуспеха, и наравно на срећу свих нас, успели смо тај терет да изнесемо. Сада имамо екипу и све нас ту заједно, са теретом најуспешније сезоне у историји клуба.  Много тежак посао нас чека, и терет који треба да се изнесе.  То неће бити ни мало лако. Зато нам у овом тренутку треба и посебно разумевање, огромна подрска као што је и увек била. Жеља нам је да одбранимо трофеј, ту значи нема никаквих дилема, знамо да ће да буде тешко, али битно је да превазиђемо овај почетак на најбољи могући начин, а онда, да дођемо до те форме и формирања тима. Надам се да ћемо бити здрави, да ћемо бити спремни“ рекао је тренер Дејан радоњић на изузетно посећеној конференцији за медије у просторијама клуба на Малом Калемегдану, која је представљала увод у нову сезону.

Претходни текстОсвоји сезонску карту – Звезда (опет) поклања!
Следећи текстПреузмите Звездину тимску фотографију