Победа над Задром, за крај

24

Кошаркаши Црвене звезде победили су Задар са 68:57 (21:13,20:10, 4:20 и 23:14) и тако освојили пето место на турниру „Задар Догуш“.

Пред 1000 гледалаца у двораи „Крешимир Ћосић“ најефикаснији код црвено-белих био је Лука Митровић са 17 поена, Скорцанитис је убацио 16.

У овој утакмици црвено-бели су играли без Маика Цирбеса и Марка Тејића,који је повредио скочни зглоб на утакмици са Фенербахчеом. док се у тим вратио Рајан Томпсон.

Екипа Дејана Радоњића, који се одлучио за стартну петорку Дангубић, Мекел, Лазић, Томпсон и Скорцанитис, са много више енергије отворила је утакмицу против домачина турнира, и већ након 3 минута на семафору је стајало 2:15, након серије кошева Скорцанитиса и Митровића, а до најмањег заостатка у првом периоду, домаћин је дошао тројком Американца Козија, са истеком прве четвртине, када је Задар смањио на 13:21.

Већ на старту друге четвртине уследила је серија црвено-белих од 8:0 коју је предводио Настић са 4 везана поена, након сјајних асистенција Јовића и Мекела, а како је време одмицало, и предност Црвене звезде је расла и до максималних 16:37 у 19.минуту. На велики одмор отишло се при резултату 23:41, Скорцанитис са 12, Настић са 8 и Митровић са 7 поена и 6 скокова обележили су прво полувреме.

Међутим, на старту треће четвртине црвено-бели су потпуно стали. Већ после три минута игре, и серије домаћина од 8-0 у којој су за три поена промашивали Лазић и Томпсон, тренер Радоњић био је принуђен да затражи тајмаут.

Ни пауза није помогла, Задар је наставио серију поенима Пашалића за 12-0, а црвено-бели 5 минута нису могли до коша, до продора Митровића. Задар је након контре и закуцавања некадашњег играча Црвене звезде Маринковића, пришао на заостатак од 40-43 и серијом од 19-2 приморао клупу црвено-белих да опет реагује тајмаутом…

Након нове тројке Пашалића, Задар је стигао до изједначења, а након продора Дангубића Црвена звезда је ипак водила након 30 минута игре 45:43. Домаћин је добио трећи период са чак 20-4, и 13 поена искусног Драга Пашалића.

У последњој деоници црвено-бели су кренули ангажованије у одбрани, након неколико пресечених лопти на почетку последње четвртине, поново су стигли до предности 55:50 ( 4 поена Ребића, два Митровића и Скорцанитиса) и ту предност од 4-5 поена одржавали су до самог финиша утакмице. Јовић је поентира о таблу за 59:53, а после тројке Луке Митровића за 55:62, тренер домаћина затражио је тајмаут.

У самом финишу и Јовић и Митровић поново погађају за три поена, уводе меч у мирну завршницу, па црвено-бели стижу до победе 68:57.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 4, Дангубић 5,Мекел 4,Митровић 17, Лазић 2, Симанић, Настић 8, Скорцанитис 16, Апић, Јовић 5, Гудурић, Томпсон 4.

Екипа Дејана Радоњића тако је победом завршила припремни период, пред старт сезоне, која ће званично бити отворена утакмицом у четвртак од 21 сат против Мега Лекса.

Претходни текст5,4,3,2,1… Звезди је важно!
Следећи текстЗвезда савладала Војводину