Црвено-бели отпутовали у Задар

30

Тренер Дејан Радоњић на пут у Далмацију повео је комплетан састав,  а први меч у дворани „Крешимир Ћосић“ црвено-бели ће имати у петак од 17 часова против турског евролигаша Дарушафаке, а дан касније, од 18 часова следи меч са Фенербахчеом.

Тренер Дејан Радоњић пред пут у Задар рекао је, да је примарни циљ, да се екипа у јаким проверама, што боље спреми за старт сезоне:

Идемо у Задар да искористимо три меча која ћемо одиграти, подигнемо спремност екипе, и да покушамо да изађемо из тих мечева бољи – каже први тренер црвено-белих.

Екипа је у комплетном саставу отпутовала у Хрватску, али поједини играчи нису у „пуном“ тренингу, о чему је током представљања тима у „Комбанк Арени“ говорио и тренер Радоњић:

Путујемо комплетни, али ситуација је иста као и претходних дана. Видећемо, у зависности од процене лекара и након пар тренинга, да ли ћемо користити некога од играча који су се суочили са проблемима.

Црвено-беле очекују две врло тешке утакмице у групи. Екипа Дарушафаке која ће наступати у Евролиги ове сезоне, осетно се појачала, и у свом саставу има неколицину турских репрезентативаца (Арслан, Прелџић, Ерден, Саваш, Серхат Четин), али и врло добрих и искусних странаца, које предводи некадашњи играч Реала Маркус Слотер (Гренџер,Харангоди,Реџи Рединг, Милко Бјелица).

Овај тим из Истанбула уз велика финансијска средства холдинг компаније „Догуш“ која је и организатор и домаћин турнира, са клупе предводи некадањи тренер ЕФЕС-а и Галатасараја Октај Махмути.

Дан касније, у суботу, следи дуел са градским ривалом Фенербахчеом. И жуто-плави су драстично променили састав, а тренер Обрадовић бројне одласке, надоместио је ангажовањем двојице турских репрезентативаца из шампиона Пињар Каршијаке, Бобија Диксона, и Бариша Хершека, некадашњих кошаркаша Црвене звезде Пере Антића и Николе Калинића, Италијана Луиђија Датомеа, нигеријског центра Екпе Удоа, и Грка Костаса Слукаса. Ту су и „староседеоци“ Богдан Богдановић и Јан Весели, као и амерички плејмејкер Рики Хикман.

Тај меч биће увод у оно што следи у такмичењу у групи ЕЛ, где црвено-беле очекују још два дуела са Фенербахчеом.

У другој групи „Задар Догуш“ турнира, играју Бајерн, Олимпијакос и домаћин Задар. Након мечева у групама, следе и дуели за пласман.

Сатница турнира:
Четвртак: Дарушака Догуш – Фенербахче (18 часова),
Задар – Олимпијакос (20.30)

Петак: Црвена звезда Телеком – Дарушафака Догуш (17 часова)
Олимпијакос – Бајерн Минхен (19.30)

Субота: Црвена звезда Телеком – Фенербахче (18 часова)
Задар – Бајерн Минхен (20.30)

Недеља: Утакмица за 5.место (16)
Утакмица за 3.место (18.30)
Утакмица за 1.место (21)

Све утакмице са овог турнира преносиће „Спортклуб“.

Одмах по повратку из Хрватске кошаркаши Црвене звезде почињу припреме за прву званичну утакмицу у новој сезони, дуел са Мега Лексом, који се игра 1.октобра од 21 сат у дворани „Пионир“.

Претходни текстСпецијална акција у Ред Стар шопу!
Следећи текстЗванично фотографисање екипа пред почетак сезоне