Борбено до максимума

30

Црвено-бели у нову сезону улазе у саставу: Лазић, Скорцанитис, Цирбес, Настић, Тејић, Симанић, Јовић, Апић, Ребић, Томпсон, Гудурић, Дангубић, Мекел и капитен Лука Митровић.

Пред изузетно бројним представницима медија, и ове године у пресс центру „Комбанк Арене“ нашли су се сви играчи, а на конференцији за штампу о очекивањима пред предстојећу сезону, говорили су капитен Лука Митровић и тренер Дејан Радоњић.

Заједнички закључак је да ће црвено-беле и ове године красити борбеност, заједништво, тимска игра, али и да је тим селектиран тако да ће ће појачања моћи да се носе и са оптерећењем које доноси играње у дресу Црвене звезде.

Тренер Дејан Радоњић, рекао је да је нови тим КК Црвена Звезда Телеком прављен са идејом да игра добру кошарку, али и да момци који су дошли, нису стигли у клуб као замене за играче који су отишли, већ са идејом да донесу нови квалитет у игри Црвене звезде

– После завршетка прошле сезоне која је била фантастична ушли смо у прелазни рок, са идејом да направимо најбољи састав. Било је доста долазака и одлазака, а наша жеља је била да направимо тим који ће бити добар, који ће испунити циљ, носећи оптерећења резултата и величине Црвене звезде. Нисмо размишљали да надоместимо играче по карактеристикама, већ да направимо тим који ће моћи да функционише.

Тренер Црвене звезде, сада има на располагању комплетан састав, али се суочава са доста проблема, како би на што бољи начин, И што пре уиграо екипу:

Припреме смо одрадили у карактеристичним околностима, због повреда. Повреда Тејића, па Цирбеса, долазак играча, покушај да урадимо доста да бисмо били спремни дочекујући играче који долазе. Сада када нас има очекивани број, опет смо у немогућности да направимо све што желимо. Изостанак играча, неспремност и  нове повреде, утицале су да можда морамо да урадимо неке ствари другачије, сада смо у другој ситуацији. Нису резултати битни током припрема, посебно не у ситуацијој у којој смо. Радићемо да подигнемо ниво спремности играча, и надамо се да ћемо макар један тренинг пре почетка сезоне одратити са комплетном екипом.

Почетак сезоне изискиваће доста напора, јер екипу очекује жесток ритам већ од 1.октобра и утакмице са Мега Лексом. По мишљењу тренера црвено-белих, највећи ривали у АБА лиги су се појачали, група у Евролиги у којој је Црвена Звезда Телеком, далеко најјача у првој фази:

Очекује нас 5 мечева за 11 дана, мораћемо да правимо додатни скенер и да на томе базирамо, биће тешко јер почиње и Евролига. АБА лига, жеља да остваримо оно из прошле сезоне. Цедевита је јача него што је била, први утисак за Евролигу је да нисмо имали среће у жребу. Тимови су се додатно појачали, није то само Реал и Фенербахче или Химки са Рајсом, ту су и Бајерн са Риверсом, и Стразбур је добар тим, тако сада изгледа. Жеља је да будемо конкурентни. Максимум је оно што ћете видети од Звезде ове сезоне у свакој утакмици.

Када је Црвена Звезда у питању, интересовање јавности је увек огромно, па и када су у питању доласци нових појачања. Тренер Дејан Радоњић је ту могућност оставио отвореном, али се неће повлачити никакви исхитрени потези:

Доста се прича, то је нормално. Имали смо жељу у клубу и стручном штабу да током припрема имамо јасну слику. Имамо идеје шта би могло да нам је потребно, али није најбоље или најпаметније да се вуку исхитрени потези. Када смо комплетни то је значајно с обзиром на промене које смо правили, није могуће одмах очекивати у најбољем издању тим Звезде. Међутим, нећемо вући потезе на основу тих параметара. 

Годинама Црвена Звезда развија И гаји систем, у коме се појављују нови млади играчи. Неколицина ће остати да стасава у развојном тиму у Железнику, поједини играчи, попут Гудурића, Симанића, и Апића равноправно конкуришу за први тим црвено-белих

Овај тим који је ту данас, биће у Звезди. Ако буде промене, бићете на време обавештени, а оне ће бити у оквиру раније направљеног плана, значи ништа ван тог плана. Тим је различит, ту је И наш развојни тим ФМП, отишло је неколико играча. Останак ових млађих момака, не зависи од тога да ли ћемо довести неког играча – рекао је Радоњић.

Медије је интересовало, колико је екипа по “композицији” другачија од прошлогодишње, из које је отишло неколико играча који су доносили велики број поена у нападу. Према речима Радоњића, тим ће дефнитивно играти другачију кошарку:

Крећемо са 5 центара, то је једна од промена. Играчи који су дошли су другачијих карактеристика. Разлике су очигледне, али надам се да неће утицати на резултат. У сваком случају скаутинг је одрађен тако да можемо да задовољимо све компоненте. Покушавамо да направимо тим који ће донети резултат, тешко је причати потребно нам је мало времена, како ће се играчи адаптирати. Имамо Гала који је направио два тренинга, Рајан мало… Надам се да ће издања бити добра – рекао је на крају представљања тима домаћој јавности, тренер црвено-белих.

Екипа већ у среду путује у Задар, где ће у оквиру групе на изузетно јаком турниру одиграти мечеве против Фенербахчеа И Дарушафаке.

Претходни текстМитровић: Амбиције исте, изазови већи
Следећи текстДружење са Ибањезом и Виеиром