Црвено-бели убедљиви у Јагодини

32

Фудбалери Црвене звезде остварили су и седму узастопну победу ове сезоне. Немоћна пред налетом наших фудбалера овога пута била је Јагодина.

Од самог почетка утакмице било је јасно да ће Црвена звезда добити оно по шта је и дошла, а то су бодови. Јагодинци су били охрабрени податком да у претходне четири утакмице нису примили гол, те су покушали да поставе „блок“ испред гола и на тај начин осујете планове изабраника Миодрагза Божовића. Ипак, већ у 7. минуту Славољуб Срнић је начео мрежу домаћина. Била је то акција по десној страни, Катаи је по земљи покушао у петерцу да пронађе Хуга, овај није успео да прихвати лопту, али је на њу натрчао брзоноги Срнић, и на тај начин се уписао у стрелце. Ово је Срнићу био дебитантски погодак у дресу Црвене звезде.
Очекивала се нека реакција домаћина након примљеног гола, али Црвена звезда то није дозволила. Наставили су црвено-бели да контролишу утакмицу, претили су са дистанце преко Ибањеза и Катаиа, а овај други је феноменалном дијагоналном асистенцијом пронашао Плавшића који је искористио своју брзину, стигао до лопте пре свог чувара, а потом и сјајно шутирао у даљи угао гола Николића, и такође уписао први свој гол у Црвеној звезди.
Тек у последњем минуту првог полувремена, Јагодина је запретила, али ни тада није успела да погоди оквир гола. Црвена звезда је у првом полувремену доминирала у свим параметрима, а посебно радује самопоуздање које је лако видљиво код свих играча.
Црвено-бели нису одиграли баш најбоље друго полувреме. Може се рећи да је дошло до опуштања, и Јагодина је, како је време пролазило, бивала све опаснија. Оно што можда може да забрине Звездиног стратега су повреде Ибањеза и Доналда, и тек ће се наредних дана више знати колико и да ли ће бити паузе када су ови фудбалери у питању. Ристић, Луковић и Анђелковић су играчи који су наступили у другом полувремену.
Није Звездина одбрана била на висини задатка, и дозволила је Јагодинцима неколико прилика након грешака. Управо је Славољуб Срнић био жртва још једне лоше интервенције Звездиних дефанзиваца, када је зарадио црвени картон након фаула надомак казненог простора. Ипак, Звезда је и са играчем мање успела да постигне још један гол. Кахриман је дегажирао, Грујић главом послао лопту у простор, а њу је први стигао Хуго Виеира који је рутински погодио супротан угао и поставио коначан резултат, за седму узастопну победу Црвене звезде.

Јагодина – Црвена звезда 0:3 (0:2)
Стадион: „Градски стадион“. Гледалаца: 4.500. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: Срнић у 7′, Плавшић у 29′, Виеира у 86′ за Црвену звезду.

Јагодина: Николић, Милинковић, Миладиновић, Гашић, Филиповић, Марић, Кнежевић, Недовић, Савковић, Николић, Поповић.
Резерве: Татић, Цветковић, Јерковић, Франсис, Антонијевић, Делетић, Ивановић.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Срнић, Плавшић, Виеира.
Резерве: Супић, Луковић, Анђелковић, Ристић, Веред, Јовић, Сикимић.

Претходни текстЦрвена звезда Телеком – Крајлсхајм 89:66
Следећи текстБожовић: Жао ми је због Срнића и Доналда