Представљени Јововић и Сикимић

57

Црвена звезда је у петак, 28. августа, озваничила сарадњу са још два фудбалера. У питању су Владимир Јововић и Предраг Сикимић.

Нова појачања нашег клуба представио је пословни директор клуба, Сефан Пантовић.

Припала ми је част да, у случају Владимира Јововића, завршим представљање које је било планирано још у јануару, а у случају Предрага Сикимића, представим фудбалера који потписује уговор до краја текуће сезоне. Сви знамо ко је Сикимић, знамо да је то прекаљени нападач од којег очекујемо да са њим будемо у могућности да пробијемо бункере против свих тимова који се буду определили за такав систем игре против нас. Са друге стране, Јововић је наступао за репрезентативне селекције Црне Горе, а са нама је већ пет месеци. Недавно смо успели да се договоримо са Сутјеском око тренинг компентације, и он потписује трогодишњи уговор са клубом – појаснио је Пантовић.

Владимир Јововић је већ упознат са екипом, јер од априла тренира на нашем стадиону.

Жеља која није била остварена у јануару, сада се остварила. После скоро шест месеци, и четири месеца тренирања, коначно је дошла и ова промоција. Пресрећан сам, као што сам био и у јануару када је требало да обучем црвено-бели дрес. Надам се да ћу у овом дресу показати све што знам и да ћу дати свој максимум. Стварно сам пресрећан што сам постао члан Црвене звезде – рекао је Јововић, који је упитан да прокоментарише инцидент због којег је морао да паузира.

Што се тиче тог инцидента са судијом, и овом приликом желим да се извиним свима који су присуствовали том догађају, а нарочито судији Нововићу. То је била једна моја глупост због које сам највише испаштао ја, а потом и Сутјеска, мој бивши клуб. Не знам, искрено, шта ми се десило у том тренутку. Био сам капитен екипе, играо сам дерби против Будућности, не знам шта се догодило у мојој глави да направим такву грешку. Али, то је прошлост, тешко сам прешао преко тога, а сада морам да идем даље.

Јововић се није сложио са констатацијом новинара да је Црвена звезда слабија по десној страни.

Није десна страна била лоша, екипа функционише добро. Много играча је ротирано и имамо доста поливалентних играча, који играју на више позиција. Само сам у репрезентацији играо на десној страни. У Сутјесци сам играо на позицији иза шпица и лево. Већ четири месеца тренирам са екипом, момци су изванредни и добро раде. У Звезди су најбољи фудбалери домаћег првенства као и добри странци, и конкуренција је веома јака. Ја нисам играо шест месеци, тренирам добро и надам се да ћу добити својих пет минута када шеф процени, и да ћу их искористити – објаснио је Јововић.

Предраг Сикимић ће поново сарађивати са Миодрагом Божовићем.

Мало је рећи да сам срећан због доласка. Звезда је круна моја каријере, највећи клуб у којем сам био. Примарни циљ постоји, и то је титула, бићу презадовољан ако је узмемо. Ово је велика сатисфакција за мене и моју породицу, и велика обавеза, такође. На мени је да се што пре уклопим, прилагодим захтевима. Верујем у позитиван исход првенства, и сигурно да верујем у то да могу да помогнем екипи. Прилагодићу се максимално, бићу у служби тима, и играо пет минута, полувреме или целу утакмицу, даћу свој максимум. Звезда је екипа која је у успону форме, и ја морам да верујем да ћу брзо да се прилагодим захтевима. Ја сам са тренером Божовићем већ сарађивао годину дана у једној јакој лиги као што је руска. Морам да будем позитиван и да верујем да могу да помогнем екипи – јасан је био Сикимић.

Сикимић би могао да дебитује већ у недељу у Лучанима.

Спортски је да се надам да ћу дебитовати у Лучанима. Позитиван сам максимално, у служби сам екипе, на шефу је све остало. Моје је да се трудим и да дам свој максимум. На мој долазак у Звезду има утицај то што смо тренер и ја годину дана провели у руској лиги. Првенство сам релативно добро почео, осећам се добро, што је јако битно, а за остало ћете морати тренера да питате. За мене је ово круна каријере, и морам много да се потрудим. Пресрећан сам, као и моја породица.

Сикимић је објаснио и своју реакцију код гола који је постигао управо против Црвене звезде.

Једна незгодна ситуација која нема оправдања, али морам да кажем да је мој отац велики Звездаш и тамо је на тој трибини био са мојим сином Матијом. Прорадиле су емоције, потрчао сам на ту страну и то радовање је било упућено њима. Далеко од тога да је било усмерено ка навијачима Црвене звезде, заиста немам разлог за тако нешто – појаснио је Сикимић.

Новим фудбалерима Црвене звезде желимо пуно успеха у црвено-белом дресу!

Претходни текстГрујић и Божовић пред Младост
Следећи текстРадоњић: Цирбес почиње да тренира крајем септембра