Грујић и Божовић пред Младост

38

Утакмица измеђи Младости из Лучана и Црвене звезде, биће последња пред паузу у првенству због репрезентативних обавеза фудбалера.

Црвена звезда ће покушати да настави низ победа, а уочи ове утакмице, медијима су се обратили шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, и фудбалер Марко Грујић.

Очекујемо да ћемо победити и да ћемо наставити ову серију. То би било јако важно, да одемо добро расположени на паузу. То неће бтии лако, јер нас чека веома организована екипа. Води их тренер који има можда и најдужи стаж у српском фудбалу. Младост може да победи свакога. Имају доста врлина, али и мане, о којима не бих говорио јавно. Надам се да сви добро разумемо колико нам ова утакмица значи. Најјача тачка им је Саша Јовановић, јако добар играч, стабилан. Прошле године је дао пет голова уз девет асистенција, а ове годионе је већ дао три гола. Проблеме ће нам задавати и Мијић и Гаврић. Младост има добар везни ред, тако да ће Грујић имати шансу да покаже зашто је у Звезди – нашалио се Гроф.

Марко Грујић се добрим партијама усталио у стартној постави Црвене звезде.

Очекује нас тешка утакмица. Било би сјајно када бисмо у дерби ушли са пет везаних победа и пуни самопоуздања. Важно је и да победом одемо на паузу, да имамо добру атмосферу на мини-припремама, да буде добар рад на тренинзима пред најважнију утакмицу у овом делу првенства. Биће тешко, али Звезда мора да иде на три бода. Значи ми то што сам добро отворио сезону, значи ми због самопоуздања, уз искуство које стичем сваким минутом на терену. Сада ми је и лакше уз Доналда, мислим да захваљујући његовом квалитету, и ми млађи можемо много да напредујемо и да учимо, и уз њега цела екипа треба да пружа још боље резултате – јасан је Грујић.

Утакмице пред паузу и после паузе су увек тешке, и са тиме се слаже и Миодраг Божовић.

Неким фудбалерима су увек главе у торбама пред паузу, јер размишљају где ће да отпутују и нису сконцетрисани. Исто тако, ови који се враћају са репрезентативних окупљања, могу да се врате као раштимовани оркестар. Али, надам се да ће ова пауза за нас бити добра. Имамо пар повређених играча, надамо се да ће се опоравти Ибањез, Бруно, и исто тако Орландић. Пауза ће нам са те стране добро доћи. Али, не мислим да су наредне две утакмице кључне, нити да одлучују о било чему. После те две утакмице, шампионат се наставља, завршава се први део, почиње други, па се деле бодови, па трећи део… Овде две утакмцие ништа не значе, осим тога што је наравно увек боље када се побеђује. Могли смо да освојимо два бода више него што сада имамо, да смо реализовали једанаестерац против Радничког. Што се тиче игре, у неку руку се слажем да не играмо још на нивоу на којем бисмо хтели, али с обзиром на то да се дуго слаже ова екипа, мислим да није толико лоше – рекао је Божовић.

Звезда је данас добила два нова појачања, а преговори око довођења Славољуба Срнића улазе у завршну фазу, али још нису окончани.

Са Сикимићчем добијамо више могућности за комбиновање, можемо да играмо развноврсније. Може да игра у тандему и са Луком и са Хугом. Има изванредан скок, игру главом, и биће нам потребан, поготово на Маракани. Јововић игра као спољни играч, са обе стране. Може и иза шпица. Он ће представљати појачање, али у овом моменту за њега може да се каже само да је талентован играч. За више ће морати да се докаже.

Божовић је недавно изјавио да може представљати проблем велики број играча на тренинзима, а како ствари стоје тренутно, играчи имају жељу да остану у Црвеној звезди.

Сви играчи тренирају изванредно, али мислио да би за неке било боље да оду на позајмице, јер није исто играти и тренирати. Ако остану, покушаћемо да радимо са њима као и са свим другим играчима – рекао је Божовић, и потом одговорио на питање које се тицало Вереда и његове форме.

Ако се до сада није физички спремио, неће се ни спремити (смех). Веред има квалитет, али неко се уклопи брже, а неко спорије. Без обзира на сву критику према овој лиги и овом фудбалу, овде уопште није једноставно играти. Ја се надам да му треба још мало времена – закључио је Божовић.

Претходни текстСезонске карте у продаји од 1. септембра
Следећи текстПредстављени Јововић и Сикимић