Софо решио мистерију вожње аутобусом ГСП-а

55

Мистерија око необичног путовања Софоклиса Скорцанитиса аутобусом ГСП-а од београдског аеродрома Никола Тесла до центра града је решена. После обављених лекарских прегледа у специјалистичкој ординацији Вита Маxима снажни центар је изашао пред новинаре и после краткотрајног позирања за објективе камермана и фоторепортера објаснио је да је у питању била скривена камера. Несвакидашњи дочек који Скорцанитиса није могао оставити равнодушним:

Било је то велико изненађење. Стварно су ме прешли. Рекли су ми да постоји неки проблем са колима, да су се покварила, и да ћемо се превести аутобусом. Ушао сам у аутобус и после неколико минута вожње на разгласу сам чуо препознатљиву мелодију неке од Звездиних песама и онда је све кренуло. Људи у аутобусу су почели да скидају мајце испод којих су биле друге са Звездиним обележјима, а онда су на прозорима почели да се спуштају банери и црвено-беле заставе. Стварно сам био изненађен, и морам да признам да сам баш уживао – рекао је Скорцанитис.

који је од старта могао да осети енергију Звездиних навијача:

Играо сам раније против Звезде и знам какви су навијачи. Увек су ту уз тим и то је оно што посебно волим. Свиђају ми се клубови који имају стопроцентну подршку својих навијача у сваком тренутку, који имају јаку навијачку базу. Када осетим енергију с трибина онда на терену пожелим да пружим и више од 100 одсто својих могућности – кратко је застао Скорцанитис и потом додао:

Играо сам у Грчкој годинама. Тамо публика и није баш тако пријатељски настројена. Србија има невероватну публику, тако јаку кошаркашку традицију и богату историју. Одмах можете да приметите колико људи поштују овај спорт и играче и осетите с колико жара прате сваку евролигашку утакмицу. Као што сам и раније напомињао, увек је лепо играти у Арени и Пиониру, где су страсти увек узавреле. Али је посебно искуство када играте пред навијачима Црвене звезде. Сада једва чекам да осетим ту пријатељску страну свих присталица клуба.

На констатацију новинара да би наредне сезоне требало да замени Бобана Марјановића Скорцанитис је рекао:

Највише сам уживао када сам играо против Бобана Марјановића. Он је сјајан играч, снажан, окретан, познаје кошарку баш добро и стварно сам јако срећан због тога што иде у НБА лигу. Желим му све најбоље. Две сезоне какве је он имао у Црвеној звезди тешко је надоместити, али ја ћу пружити све од себе да га достојно заменим.

Скорцанитис је имао прилике већ да се упозна са тренером Дејаном Радоњићем, а ево шта му је стратег црвено-белих рекао:

Одмах ми је рекао да су тренинзи паклено тешки – уз осмех каже Софоклис и додаје:

Рекао ми је да ће бити много трчања на тренинзима и да је врло срећан што сам овде. Мени је много драго због тога, али сада је у мом фокусу да пружим све што могу на терену. Јако се радујем свему што нас чека у наредној сезони. Јесте да су ово неке нове околности и једна нова средина, али надам се да ћу играти најбоље што могу.

О амбицијама у предстојећој сезони Скорцанитис је рекао:

Мој циљ је да на највишем могућем нивоу како би Звезди дао оно најбоље. Сада ми предстоји период напорних тренинга за нову сезону. Знам да екипа и даље није комплетирана, али ја свакако желим да одмах ухватим ритам и подигнем своју форму на висок ниво. Моја посвећеност ће бити на максимуму на сваком тренингу. Знам и то да је екипа сада пуна младих играча, али то није ситуација у којој се први пут налазим. Наравно, биће чудно пошто сам новајлија, али надам се да ћу те младе момке успети да научим неким новим стварима, као што су мене учили раније. Не желим да дајем јаке изјаве и да имам велике најаве, само желим да кажем да ћемо сви радити јако, да ћемо се трудити да постигнемо ниво који се од нас очекује.

Скорцанитис је имао прилике да добро упозна неке од првотимаца црвено-белих:

Играо сам против њих прошле сезоне – Луке, Цирбеса, Тејића. Они су сви јако добри, млади момци, талентовани. Велики су борци, никада се не предају и јако их поштујем због тога. Једва чекам да одрадим први тренинг са њима и да будем део тима –  закључио је Скорцанитис.

Претходни текстРајан Томпсон ново појачање Црвене звезде
Следећи текстСофо оооооо… (ВИДЕО)