Велики преокрет Звезде на Врачару

46

Фудбалери Црвене звезде су, пре свега захваљујући одличном периоду игре у другом полувремену, успели да надокнаде минус с полувремена и на крају убедљиво савладају младу екипу ОФК Београда.

Изгледало је да ће се по ко зна који пут десити већ много пута виђено. Ко из неког разлога није гледао утакмицу, помислио би, након резултата у првих 45 минута, да је Црвена звезда пружила још једну лошу партију и била кажњена за то. Ипак, „проклетство“ првог кола ове сезоне није узело данак, захваљујући одличном другом полувремену изабраника Миодрага Божовића.

Извео је „Гроф“ очекиван састав. Црвена звезда је ушла одлучније у утакмицу, и из минута у минут била је све бољи ривал на терену. У 10. минуту, висок нико пожртвованости показао је Савићевић који је освојио лопту испред казненог простора „романтичара“, ушао у шеснаестерац и снажно шутирао, али је лопта пролетела преко пречке. Црвена звезда је у тим моментима извела и неколико корнера, а онда се десило неочекивано – Планић је послао добру лопту ка Андрићу који је ушао у казнени простор и феноменално шутирао, Рајковић је био немоћан.

Ако се већ мора примити гол, најбоље је да се то догоди што пре, како би екипа имала времена за реакцију. Црвена звезда је наставила са нападима. Гаврић је био расположен за игру и стварао је доста проблема одбрамбеним играчима ОФК Београда, а Јовић је у неколико наврата претио, али из нешто тежих ситуација. Најбољу прилику пропустио је Александар Катаи у финишу првог полувремена. Хуго Виеира му је „наместио“ асистенцију, али је Катаи са неколико метара погодио управо њега. Казна је стигла моментално. Очекивао се крај полувремена, а ОФК Београд је извео још један контра напад након грешке Рендулића. Дражић је муњевито ушао у казнени простор, заобишао Рајковића и шокирао већину присутних на стадиону.

Шта је Миодраг Божовић рекао својим фудбалерима у свлачионици, остаће тајна, али Звездин стручњак није имао могућност да води екипу у другом полувремену, због искључења након протеста због другог гола ОФК Београда. Црвена звезда је ушла јако мотивисано, међутим, кључни детаљ утакмице догодио се вероватно у 47. минуту, када је Дражић поново „нанизао“ неколико играча нашег тима и створио себи одличну прилику да вероватно реши питање победника. Срећом по наш тим, није био прецизан, а потом је уследила рапсодија Црвене звезде.

Најпре је Мамаду Мбођ уписао дебитантски погодак у Звездином дресу, након што га је Ибањез сјајно пронашао на другој стативи. Звездин штопер је главом успео да затресе мрежу, и био је то увод у невероватних десетак минута Црвене звезде. Ибањез је потом упутио феноменалан центаршут на петерац, а Катаи из непосредне близине пребацује гол. Само минут касније, након акције Гаврића, Катаи је несебично пронашао самог Јовића на другој стативи, а овај тресе мрежу и анулира предност „романтичара“. Млада екипа ОФК Београда у потпуности је пала у тим тренуцима, а њихову деконцентрацију Звезда је казнила већ у следећем нападу. Виеира је освојио лопту и ушао у казнени простор, а Планић га обара, и том приликом је досуђен пенал, односно црвени картон за бившег играча Црвене звезде. Прецизан са беле тачке био је Вукан Савићевић. Играо се 55. минут.

Звезда ни ту није стала. У 58. минуту, корнер је извео Катаи, Савићевић је био сам на ивици казненог простора, и млади фудбалер је то искористио, шутирао и затресао мрежу за 4:2. Након тога, темпо је опао, а томе су допринеле и измене. Ристић, Грујић и Паркер заменили су Гаврића, Ковачевића и Виеиру који је добио један ударац. Испоставило се да 4:2 није коначан резултат утакмице, јер је Паркер након уласка у игру два пута затресао мрежу. Први пут након сјајне асистенције данас одличног Савићевића, када је прихватио лопту и заобишао голмана ОФК Београда у 78. минуту. И ОФК Београд је покушавао да постигне још који погодак, алу за разлику од првог полувремена, у другом нису показали завидну реализацију. Последњи битан моменат догодио се у 2. минуту надокнаде, када је још једном Ибањез послао изузетно употребљив центаршут, а Паркер на петерцу добро реагује и поставља коначних 6:2.

Радује реакција екипе у другом полувремену, иако се не може рећи да је Звезда била славији ривал у првом, али за разлику од првог полувремена, у другом је лопта слушала Звездине нападаче и у највећем броју ситуација, завршила је тамо где су желели.

ОФК Београд – Црвена звезда 2:6 (2:0)
Стадион: „ФК Обилић“. Гледалаца: 2.000. Судија: Срђан Јовановић. Стрелци: Андрић у 17′ и Дражић у 45′ за ОФК Београд, а Мбођ у 48′, Јовић у 52′, Савићевић у 55′ (п) и 58′, Паркер у 78′ и 92′.

Претходни текстОдржана Скупштина клуба
Следећи текстСребро за Србију и Околића у Светској лиги