Одржана Скупштина клуба

23

У суботу, 18. јула, одржана је редовна седнца Скупштине ФК Црвена звезда.

Од 146 чланова, на седници је било присутно 75. Финансијски извештај за 2014. години поднео је Стефан Пантовић, заменик генералног директора

–  На дан 1.6.2015. године, нето дуг Црвене звезде износи 41.134.000 евра. Пројектовано је да до краја 2015. године дуг буде 39 милиона евра, али ја верујем да ће бити и мањи. Имали сте прилике да се упознате са финансијским извештајем који, нажалост, због законских регулатива не можемо да посматрамо по сезонама, неко календарским годинама. Ове године нисмо имали прилив од учешћа у квалификацијама за Лигу шампиона, а 2014. године смо од трансфера играча остварили седам пута мањи приход у одосу на 2013. годину. Приходи од трансфера играча у сезони 2013/14 износили су 5,7 милиона евра, док су у сезони 2014/15 пали на 882.000 евра. Укупни новчани расходи за 2014. годину износе 9.386.318 евра, а приходи 7.655.909 евра. Следеће године можемо да остваримо приходе. Пре свега због отписа дугова према банкама.

Извештај Скупштини клуба поднео је и председник Надзорног одбора Бранимир Шевчук.

Надзорни одбор скреће пажњу Управном одбору да се приликом довођења играча изузетно пази на финасијски аспект довођења играча, односно да све буде засновано на реалним могућностима како опет клуб не би запао у проблеме које је имао прошле године. Такође да се о сваком играчу направи документација како би управа могла да доноси прецизније одлуке о играчима које ангажује. Имамо још примедби око конверзије земљишта и још неких детаља пословања. Иако немамо потребу да хвалимо ову управу можемо да констатујемо да је ова управа значајно боља у односу на претходне – рекао је Шевчук.

Председник клуба, Светозар Мијаиловић, захвалио се компанији „Гаспром“ као и људима који су уложили много труда да се настави сарадња са овом компанијом, је потом је изнео и јасне планове клуба за текућу сезону.

Дуг је у једном тренутку износио 52 милиона евра, и смањен је пре свега захваљујући компанбији „Гаспром“, као и људима који су омогућили да сарадња Црвене звезде и ове компаније буде настављена. Радује ме и што је структура тог дуга промењена, па смо исплатили многе бивше играче. Атмосфера у којој смо радили је била јако тешка, а оно чиме сам незадовољан и за шта сносим одговорност је то што нисам успео да усмерим енергију чланова управе на то како створити моћан тим, јер је он основа сваког јаког клуба. Енергију смо често трошили на неке ствари за које се није испоставило да су кључне у функционисању клуба и надам се да ћемо то успети да променимо. Ове сезоне, циељви су јасни: освајање титуле, развој омладинске школе и пласман следечег лета у групну фазу УЕФА такмичења – рекао је Мијаиловић.

Генерални директор Звездан Терзић, такође је говорио о промени структуре дуга, као и испадању у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Промењена је структура дуга, а то много значи. Звездин рачун је деблокиран, дуг смањен на 41 милион и играчи нас више не туже. Притом нисмо узели ни један кредит и онима који ће доћи не остављамо проблем. Међутим знам да навијаче занима спортски резултат и на то морамо бити потпуно фокусирани у наредном периоду. Знам да је звездашка јавност хтела титулу и прошле сезоне али смо били у раскораку између жеља и могућности. Али сада немамо простора за било какав алиби, титула се мора освојити. Без обзира на бројне и реалне разлоге за оправдање, Звезда више никада не сме да испадне од казахтанске екипе. Али поручујем навијачима да то није реална слика овог тима Звезде и да пруже подршку тренеру Божовићу и играчима. На крају желим да се пуно захвалим Гаспрому који је повећао износ спонзорства нашем клубу прошле недеље за милион евра на годишњем нивоу – рекао је Терзић.

Претходни текстСписак лиценцираних фудбалера
Следећи текстВелики преокрет Звезде на Врачару