Радоњић остаје на месту успеха

35

Дејан Радоњић остаје на клупи Црвене звезде. Млади тренер који је прошле сезоне остварио изванредне резултате са црвено-белима продужио је уговор са Звездом и наредне две године биће на челу стручног штаба тима са Малог Калемгдана.

Радоњић је предводио екипу до историјског успеха и освајања три трофеја протекле такмичарске године, а треба истаћи да је под његовом дирегентском палицом Црвена звезда по први пут изборила и пласман у Топ 16 фазу Евролиге.

Звезда је минуле сезоне оборила и неколико рекорда, а занимљиво је да је од укупно 80 утакмица Радоњић са Звездом остварио чак 61 победу, што је највећи број тријумфа у једној сезони у историји.

Од доласка у Црвену звезду Радоњић је укупно остварио чак 123 победе што га сврстава на четврто место вечне листе Звездиних тренера са највише тријумфа. Испред њега су још само Ранко Жеравица (167 победа), Небојша Поповић (146 победа), Милан Бјегојевић (142 победе).

За две и по године колико обавља функцију тренера у Црвеној звезди Радоњић је освојио два Купа Радивоја Кораћа, шампионски прстен АБА лиге и титулу првака Србије, а уз пласман у Топ 16 фазу Евролиге има и учешће у полуфиналу Еврокупа.

Велико ми је задовољство што ћу наставити да радим у Црвеној звезди. Жеље руководства клуба и моје амбцијие су се поклопиле тако да смо договорили сарадњу на још две године. Прошле сезоне смо остварили врхунске резултате и сада ће бити велики изазов за све нас да покушамо да то поновимо – кратко је прокоментарисао Радоњић.

Претходни текстВиеира потписао за Звезду
Следећи текстЕуросалон уз Црвену звезду