Буди звездаш, заради новац и тако помози Звезди

49

У просторијама клуба на Малом Калемегдану новинарима је представљен амбициозан пројекат БУДИ ЗВЕЗДАШ. Чланство у КК Црвена звезда које ће бити обновљено од 1. јула 2015. године доносиће бројне бенефите члановима, односно навијачима црвено-белих (све појединости можете пронаћи ОВДЕ), али и могућност клубу да приходује одређена средства.

Доста дуго смо разговарали и анализирали овакву идеју. Од августа 2011. године смо у јавним наступима врло јасно говорили да су битни трофеји и прва места, али и да је јако битно направити и поставити клуб да има одржив систем финансирања у овим економски тешким временима – почео је причу председник КК Црвена звезда Небојша Човић и потом додао:

Многи су наше такве ставове коментарисали да је то алиби за неосвајање и освајање трофеја, јер овде ништа не вреди ако није одмах и сад. Међутим, држали смо се тог концепта јер је наша жеља да Црвену звезду поставимо искључиво на тржишним основама. Кошарка, као уосталом и целукупан спорт, се игра због навијача и мислим да је са овим концептом направљен велики искорак, а видећемо како ће се све развијати. Систем чланства у нашим клубовима је одавно замро и на овај начин покушавамо да га анимирамо, на другачији начин, да наш члан овом картицом прави уштеде за себе, али обезбеђује и бенефите за вољени клуб – појаснио је Човић и детаљније образложио структуру.

Деца до 18 година имаће карту Звездаш Јуниор и она ће на годишњем ниову коштати 300 динара. За пензионере ће важити Звездаш Ветеран и годишња чланарина износиће 400 динара. Звездаш Студент чланска карта на годишњем нивоу износиће 500 динара на а за остале  ће чланарина бити 900 динара. Такође, омогућили смо и категорију Зездаш Плус, минимална чланирана за ову картегорију износиће 2000 динара, а ко буде желео моћиће да плат ии више уколико то буде желео и на тај начин додатне помогне Црвеној звезда. Одмах желим да нагласим да је то био предлог одређених наших чланова, који су препознали идеју да се помогне клубу у стварању одрживог система о чему смо већ причали. Од тога ће зависити и какве ћемо тимове имати и какве ћемо буџете имати и какве ћемо резултате правити – кратко је застао Човић и потом додао:

У претпродаји је купљено је 2.195 претплатних карата и сви купци сезонских улазница добијају чланску карту бесплатно. Такође, сви који буду наставили да их купују по пуним ценама у редовној продаји добијаће чланску карту бесплатно.

Први човек црвено-белих посебно је апострофирао једну чињеницу:

Воде се разне претпоставке колико Звезда има милиона навијача. Ево прилике да се пребројимо и да то пребројавање буде опште добро, за сваког навијача појединачно, његову породицу, али и за клуб и за све што Звездаши очекују – а то су наравно резултати. Нама је јако важно да нас не занесу трофеји које смо освојили, у смислу да смо све узели – пионири, јуниори, кадети. Младитим, однсоно ФМП је освојио КЛС, а први тим је тријумфовао у АБА лиги Купу Радивоја Кораћа и Супер лиги Србије. То је јако лепо, али то подиже лествицу и очекивања. Да бисмо држали тај ниво морамо да обезбедимо финансије, а Црвена звезда никада није излазила са приступом да кука тражи од државе. Она ће нам дати колико може и бићемо на томе захвални. Све остало може да буде систем рада – рекао је Човић и подвукао да од медија очекује подршку у смислу промоције целе акције.

Позивам и дијаспору да се укључи у овај пројекат који смо започели. Са овим пројектом почињемо од 1 јула. Пункт за регистрацију биће на Малом Калемегдану радним данима од 10 до 18 а суботом од 10 до 16 часова – закључио је Човић.

Више информација о комапнији „LYONESS“ са којом Звезда реализује овај амбициозан пројекат говорио је  Владан Бућковић, комерцијални директор компаније „LYONESS“:

Хвала Црвеној звезди што је препознала и направила пројекат са нама и што је свом снагом и енергијом ушла у све ово. Верујем да ћемо направити велики помак у пројекту који смо заједно направили. Наша компанија део је „LYONESS Europe AD“  и тренутно реализујемо лојалти програм широм света и имамо највећу шопинг заједницу са преко пет милиона људи – каже Бућковић и додаје:

За 13 година постојања успели смо да компанију проширимо и да направимо уговор са фирмамама које имају и предност од нашег пословања са њима. Наш рад састоји се из три сегмента. Први је развитак шопинг заједнице. Затим, развијање лојалти програма у малим и средњим предузећима, којима помаже да људе из наше потрошачке заједнице упути у фирме и да профитирају заједно. Треће је нетwорк маркетинг, мреже људи којима остварују бенефит и тако остварују профит. Визија Лајонеса је да дођемо до цифре од 100 земаља.

Велику пажњу компанија „LYONESS“ поклања друштвеној одговорности кроз своје две фондације, а сви у фирми су посебно поносни на сарадњу која је склопљена са „MasterCard“-ом на глобалном нивоу и која ће ускоро своју практичну примену добити и у Србији.

О свим погодностима које доноси лојалти програм „LYONESS“-а и који ће омогућити ЗВЕЗДАШ чланска карта говорио је Стеван Нићифоровић:

Компанија „LYONESS“  је у још у оснивању схватила да купац на глобалном нивоу није конкурентан, већ само када се удружи. Наш приступ еволуција је у томе што купци први пут у историји за оно што купују добијају поврат од 1 до 5 одсто код трговаца партнера. Ово је картица која важи за цео свет. У чак 47.000 фирми у свету можете да се идентификујете и остварите бенефит. Други бенефит је у томе да сваки звездаш који препоручи ЗВЕЗДАШ картицу биће награђен код трговца, јер је повећао волумен те фирме, која ће га наградити новцем. Та препорука може да се врши на свих пет континената, јер Лајонес послује у 47 земаља. На овај начин, навијачи Црвене звезде моћи ће да и додатно зараде неки новац. Трећи велики бенефит који Лyуонесс пружа су шопинг поени – валута унутар лајонеса, са којом ће сваки купац остварити 20 до 30 посто повећања своје куповне моћи на месечном нивоу. Шопинг поени се остварују куповином у партнерским фирмама и његова вредност је од 5 до 10 евра. Партнерске фирме дају шопинг дилове само за чланове овог система. То на пример значи да ако хоћемо да купимо кошуљу или сат у партнерској фирми за 100 евра, то у партнерској фирми значи да ћете уз шопинг поене имати рецимо 20 одсто попуста. Додао бих и да ћемо све ове ствари о којима данас говоримо детаљно објаснити преко интернет сајта и преко флајера које смо заједно конципирали. Сваки звездаш који поседује своју картицу врло једноставно знаће које су партнерске фирме и како ће моћи да реализује све бенефите – закључио је Нићифоровић.

Претходни текстСрбији и нашој Мини бронза у Бакуу
Следећи текстКоктел за шампионе света