Радоњић: Огроман успех

22

Након тријумфа у финалу и прекида доминације црно-белих, анализу целе серије дао је тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић:

Очекивано тежак меч. Партизан је одиграо сјајно, од старта био прецизан и тачно је знао шта хоће. Лоше смо одговорили на то. Било је потребно да се адаптирамо на такву ситуацију и још једном одиграмо фантастичну одбрану и без обзира на лошије проценте у нападу – рекао је на почетку уводног излагања Радоњић, а потом додао:

У 80. мечу ове сезоне не могу да упутим критику било коме на терену. Дошли смо до победе у трећем мечу, сва три су била тешка. Партизан је показао квалитет и жељу, али смо ми успели да будемо бољи на терену и дођемо до титуле, која је на неки начин била обезвређена. Били смо изузетно мотивисани да постанемо прваци Србије, амбиција свих била је да после 1998. Звезда поново постане шампион и да се прекине низ Партизана од 13 титула заредом – истакао је Радоњић.

Стратег црвено-белих потом се осврнуо на своју играчку каријеру и открио један занимљив детаљ:

Можда и додатно интересантно, последњи пут пре доминације Партизана имао сам прилику да држим овај исти пехар у својим рукама, што сад чини ово задовољство још већим.

Много тога смо прошли током сезоне, четири такмичења и ја, као тренер једну тешку фазу после прошле сезоне, која је завршена неуспехом у финалу. Почетак опет није био пријатан, али миц по миц, сви заједно смо градили резултат без обзира на констатне и врло непријатне ударе.Свима сам говорио да на терену покажемо да смо бољи и тако одговоримо на покушаје умањивања свега што смо урадили, а дошли смо и до Топ 16 фазе Евролиге и трофеја у Купу Радивоја Кораћа.Ово је био врло битан део сезоне. Осим мечева у Евролиги, у којој су играчи напредовали, оно што нас је уздигло биле су победе у полуфиналу Купа и АБА лиге над Партизаном. Био сам сигуран да ћемо завршити сезону на овакав начин.Било је можда и више победа него што се очекивало, а успели смо да будемо бољи од највећег ривала. Сада идемо на славље, лепо је бити овде у најуспешнијој сезони у историји – није крио задовољство Радоњић.

За крај, млади стручњак је истакао да је Звезда у финалној серији били ослабљена неиграњем репрезентативца Стефана Јовића, а да је Марјановић и поред повреде стегао зубе и значајно помогао екипи::

За мене је Боби јунак, јер би мало који играч играо са оваквом повредом. Не једну, већ три утакмице. Помогао је да сви остали превазиђу себе и дођемо до тријумфа у серији – закључио је Радоњић.

Претходни текстМитровић: Били смо господа на терену и ван њега
Следећи текстЏошуа Паркер стигао у Словенију