Звездина стотка за 1:0

39

Кошаркаши Црвене Звезде Телеком у великом стилу стартовали су у полуфиналној серији плеј-офа. Црвено-бели су у првом мечу доигравања савладали Мега Лекс више него убедљиво – 109:80. Изабраници Дејана Радоњића су одиграли изузетно квалитетан меч, а свако питање победника решили су већ у првом полувремену када су серијом 15:3 стекли 15 поена предности (50:35).

Звезда је у наставку задржала висок ниво агресивности у одбрани, а у нападу су се смењивали расположени играчи па је предност расла. На крају, коначан исход је поставио један од двојице најмлађих, Никола Ребић, полагањем у завршници меча, а то је била и највећа предност црвено-белих на утакмици.

Већ по традицији гости су веома мотивисано ушли у утакмицу против Црвене звезде. Расположени Кешељ и Миљеновић донели су Мега Лексу вођство 9:6 након шест минута игре, али капитен црвено-белих Лука Митровић био је одлучан да не дозволи ривалу да стекне већу предност. На крилима сјајне игре Митровића, који је убацио за девет минута игре већ десет поена, али и захваљујући знатно бољој одбрани Звезда је кренула у серију. У наредна три минута изабраници Дејана Радоњића су направили серију 17:7 и баш након поена Митровића стигли до првог осетнијег вођства (23:16).

Међутим, у завршници првог периода и почетком другог Мега Лекс је направио серију 8:0 и дошао до вођства (27:28). Црне минуте своје екипе прекинуо је Цирбес, али црвено-бели нису могли да дођу до осетније предности јер су гости претежно са линије пенала држали корак. Тако је било све до половине другог периода када је кренула фуриозна серија изабраника тренера Радоњића. Одбрана је поново била на изузетном нивоу, а погађали су Јовић и Блажич правивши увертиру за минијатуре Вилијамса. Наиме, феноменални Американац је погађао из свих позиција, у продору, са полудистанце и уз фаул везавши осам поена. А, када је одбрана гостију била фокусирана на њега, провукао је асистенцију у карактеристичном стилу за Цирбеса који је изузетно снажно закуцао, разгалио публику и закључио фуриозну Звездину серију 15:3 (50:35).

Звезда није стајала. На кратко прекинута серија се наставила и то тако што је Јака Блажич везао четири поена и донео црвено-белима велико вођство у завршници првог полувремена  (56:37). Публика је била на ногама, а гостима се полако гасила нада да ће након доброг почетка доћи у прилику да тријумфују.

Поени Митровића и Дангубића на почетку другог полувремена показали су на најбољи начин решеност црвено-белих да не дозволе ривалу повратак. Звезда је имала највећих 22 поена предности и меч је практично био решен (62:40).

До краја утакмице Дејан Радоњић је ротирао играче и задржао свежину у тиму што се одразило на висок ниво агресивности у одбрани црвено-белих. Звезда је стечено вођство сигурно чувала и мирно привела меч крају.

Већ у понедељак од 18 часова црвено-бели ће имати прву меч лопту за пласман у полуфинале када ће у Сремској Митровици домаћин бити Мега Лекс.

Црвена звезда Телеком – Мега Лекс (25:20, 33:20, 16:17, 35:23)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 10, Ребић 4, Дангубић 13, Митровић 14 (7ск), Лазић 2, Блажич 13, Калинић 16, Марјановић 6 (6ск), Тејић, Џенкинс 8, Јовић 5 (4ск), Цирбес 18 (8ск).

Мега Лекс: Кешељ 15, Вељковић 2, Миљеновић 12, Бојић 18, Јокић 5, Шуловић 2, Вебстер 8, Симовић 2, Загорац 6, Симеуновић 3 (6ск), Николић 7.

Претходни текстЗа пет дана продато 780 сезонских улазница
Следећи текстРадоњић: Одиграли смо добар меч