Акција „Црвено-бела крв“на Калишу 8. јуна

59

Удружење грађана Делије Север по седми пут организује акцију добровољног давања крви. Ова хуминатарна акција која носи назив “Црвено-бела крв” биће организована у понедељак 8. јуна у просторијама КК Црвена звезда на Малом Калемегдану од 13 до 19 сати.

КК Црвена звезда редовно подржава ову акцију, а треба истаћи да је приликом последњег добровољног давања крви у организацији Удружења грађана Делије Север у фебруару обезбеђено чак 504 јединица крви.

Из здравствених установа у Србији готово свакодневно стижу апели добровољним даваоцима јер су залихе јединица крви три пута мање од потребних. Услед тога позивамо све хумане људе да 8. јуна дођу у просторије КК Црвена звезда на Малом Калемегдану од 13 до 19 сати и дају крв. Такође, треба истаћи да ће се 8. јуна акција Црвено-бела крв организовати и у Заводу за трансфузију крви у Нишу од 12 до 17 сати.

Крв може дати само особа узраста од 18 до 65 година као и особа која нема здравствених проблема. Препорука Завода за трансфузију крви такође гласи да је неопходно да давалац буде испаван, да обедује и да није под терапијом. Интервал између између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири месеца за особе женског пола.

Претходни текстНавијачи дођите, сада је важно
Следећи текстЗа пет дана продато 780 сезонских улазница