Дуг Црвене звезде смањен са 52 на 42 милиона

50

Генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, уочи представљања новог шефа стручног штаба, открио је неке информације везане за резултате и даље планове Црвене звезде.

 

Прошле године у јулу месецу сам отворено говорио о ситуацији у клубу, и рекао сам да дуг Црвене звезде износи 52 милиона евра, и констатовали смо да нисмо добили лиценцу, да је Црвена звезда клиничи мртва и да ако у најскоријем времену не нађемо три милиона евра, питање је да ли ћемо уопште почети такмичење у домаћој лиги. То се, срећом, није десило, добили смо лиценцу, такмичили смо се и освојили смо друго место. Пре пар дана су финансијски ревизори завршили свој део посла, и дефинитивно могу да кажем да дуг Црвене звезде на данашњи дан односно закључно са 31. мајем износи 42 милиона евра. Оно што је најбитније, промењена је структура тог дуга, скоро 10 милиона је исплаћено за обавезе које се тичу УЕФА мониторинга – рекао је Терзић, и најавио боље дане Црвене звезде.
Промовисали смо пет младих играча за које сматрам да представљају будућност српског фудбала Ово је била година стезања каиша у којој смо редуковали све трошкове, можда и најтежа у историји Црвене звезде. Надам се да је то остало иза нас, и не бих више причао о времену иза, окренуо бих се будућности. Три главна циља која смо поставили у овој сезони су: даља стабилизација клуба и смањивање дуга, омладинска школа која се мора подићи на озбиљан ниво што захтева нова улагања пре свега у инфраструктуру и тренерски кадар. Трећи циљ је освајање титуле и у том правцу ћемо реконструисати играчки кадар и зато смо довели тренера који тај циљ може да испуни, а то је Миодраг Божовић – рекао је Звездан Терзић.

Претходни текстПредстављен Миодраг Божовић
Следећи текст22 играча на ширим списковима репрезентација