Звездин тријумф за 13-0

43

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су и 13. узастопну победу у Супер лиги Србије. У мечу у коме је због одсуства Луке Митровића капитенску траку понео Бранко Лазић, Звезда је савладала Војводину Србијагас резултатом 91:82.

Новосађани су пружили веома снажан отпор фаворизованим црвено-белима пре свега захваљујући веома добрим процентима шута, посебно за три поена. После првог полувремена у коме је шутерски одскочио Никола Калинић Звезда је знатно ангажованије заиграла у наставку. Маркус Вилијамс је одлично дириговао нападима, Маик Цирбес је атрактивним закуцавањима загосподарио рекетом па је Звезда дошла до двоцифрене предности. Потез који је подигао публику на ноге било је атрактивно алеј-уп додавање Виљамса и снажно закуцавање Цирбеса што је загрејало дланове малобројне публике у Пиониру.

Велики број утакмица у кратком временском року узео је данак, па се то помало одразило и на енргију црвено-белих. Војводина је са друге стране погађала тројке када је требало и држала резултатски прикључак. Ипак, у последњој четвртини ствар у своје руке узео је Марјановић од кога није било одбране па су црвено-бели заслужено славили.

У последњем колу домаћег шампионата на програму је дерби меч са Партизаном, девети ове сезоне. Утакмица се игра у четвртак у Пиониру, а домаћини ће бити црено-бели.

Црвена звезда Телеком – Војводина Србијагас 91:82 (22:18, 22:21, 25:17, 22:26)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 10 (7 ас), Ребић, Дангубић 10, Лазић 8, Блажич 8, Калинић 15, Марјановић 21 (8 ск), Каплановић, Тејић 2, Џенкинс 4, Јовић, Цирбес 13.

Војводина Србијагас: Јовишић 6, Новак 22, Врбашки, Чампара 5, Поповић 2, Матић 4, Шешлија 10, Бурсаћ, Бранковић, Раденовић, Јеремић 15, Грубор 18.

Претходни текстПретпродаја сезонских карата је почела
Следећи текстРадоњић: Потребно је да се брзо консолидујемо