Звездин конструктиван приступ АБА лиги

29

КК Црвена звезда јавности презентује документа која се тичу промене власничких и управљачких права над АБА лигом.

Званичан допис који је КК Црвена звезда упутила на адресу АБА лиге 26. маја 2015. године и који је објављен путем званичног сајта клуба изазвао је велику пажњу кошаркашке јавности и медија. С обзиром да КК Црвена звезда послује транспарентно, а у циљу потпуне обавештености јавности објављујемо документа која се тичу наводне промене управљачких и власничких права над АБА лигом, а које је КК Црвена звезда примила и послала у претходних неколико дана.

Међу документима које јавности овим путем достављамо на увид су:

1. Допуњена радна верзија предлога „НОВОГ ДРУШТВЕНОГ УГОВОРА“ (18. мај 2015. године)
2. Допис КК Црвена звезда који у прилогу садржи примедбе КК Црвена звезда на допуњену радну верзију“НОВОГ ДРУШТВЕНОГ УГОВОРА“ (19. мај 2015. године)
3. Саопштење са састанка клубова у Љубљани одржаног 20. маја 2015. године (20. мај 2015. године)
4. Закључке са састанка клубова одржаног у Љубљани 20. маја 2015. (21 мај 2015. године)

Такође, на увид достављамо и следећа документа која нису уско повезана са претходним материјалима, али и те како имају везе са целим случајем:

5. Упис предузећа АБА – Сидро д.о.о. у словеначком пословном регистру (АЈПЕС) што одговара нашем АПР-у (на данашњи дан последња промена је из 2006. године)
6. Изглед власничке структуре предузећа ЕЦА Евролиге из које се види да у власништву нема физичких лица

Посебно желимо још једном да нагласимо да циљ КК Црвена звезда није да ратује са било ким, већ само жели да има конструктиван приступ како би АБА лига била добро организовано, транспарентно и модерно такмичење које треба да буде признато од стране националних савеза држава бивше Југославије, Евролиге и ФИБА.

Претходни текстЦрвена звезда писала АБА лиги
Следећи текстБашановић поднео оставку