Црвено-бели поново бољи од Мега Лекса

47

Кошаркаши Црвене звезде Телеком и даље су једини непоражени тим у Супер лиги Србије. Осму узастопну обеду у домаћем шампионату црвено-бели су забележили на гостовању у Сремској Митровици. Пети пут ове сезоне Звезда је била боља од Мега Лекса, овог пута резултатом 90:86.

И овај меч црвено-белих и изабраника тренера Дејана Милојевића био је веома неизвестан, а победник је решен у узбудљивом финишу. Мега је током већег дела била у вођству, у последњој четвртини имала је осам поена предности (80:72), али ни то није било довољно да се обесхрабре изабраници тренера Дејана Радоњића који су још једном показали велику борбеност и карактер победника. Звезда серијом 8:0 након тројке Дангубића успела да дође до изједначења, а одлучујуће поене у финишу за црвено-беле постигао је Џенкинс.

Домаћи су одлично одиграли у завршници прве четвртине па су након првих 10 минута имали предносз од осам поена. Веома расположен за игру био је Новозеланђанин Вебстер па је Мега Лекс дошао до чак 11 поена предности (30:19). Звезда је играла стрпљиво и преко Бобана Марјановића успела је да ублажи предност и приђе на само три поена минуса, али Је Мега на велики одмор отишла са залихом од шест поена.

У трећој четвртини пробудио се сјајни Маркус Вилијамс који је ушао у шутерски обрачун са Новозеланђанином Вебстером. Звездин плеј је нанизао четири тројке, једну је погодио и Јака Блажич па су црвен-бели дошли до изједначења 58:58. Међутим, поново је Вебстер омогућио Меги да на последњи двоминутни предах оде са солидном залихом (71:65).

Основни проблем у игри црвено-белих били су офанзивни скокови ривала и велики број изгубљених лопти, а то је у доброј мери допринело да Мега и у последњој деоници дође до осам поена предности. Ипак, Звезда је имала спреман одговор, Дангубић је четири минута пре краја тројком донео егал, а онда је на сцену ступио Џенкинс.

Кључни моменат на мечу дсеио се при резултату 83:84 у корист црвено-белих. После добре одбране Дангубића на Миљеновићу, Јовић је одузео лопту плеју Меге. Први напад Звезда није искористила али је Митровић офанзивним скоком омогућио још једну шансу Звезди коју је реализовао Џенкинс чиме је трсирао пут још једној победи црвено-белима.

Мега Лекс – Црвена звезда Телеком 86:90 (23:15, 23:25, 25:25, 15:25)

Мега Лекс: Крсић 4, Ђоковић, Јарамаз 6, Вељковић, Миљеновић 12, Бојић, Јокић 17, Шуловић 10, Вебстер 22, Загорац 9,  Симеуновић, Николић 6.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 14, Ребић, Дангубић 6, Митровић 13, Лазић 6, Блажић 5, Калинић 2, Марјановић 20 (7ск), Тејић, Џенкинс 16 , Јовић 2, Цирбес 6.

Претходни текстОњило: Ја сам играч Црвене звезде
Следећи текстНа Металац за 300 динара