Караси и Михаиловић након састанка ветерана

47

У уторак, 19. маја, на стадиону „Рајко Митић“ је одржан састанак ветерана клуба, и председника Светозара Мијаиловића, односно генералног директора Звездана Терзића.

На састанку је сумирано учињено у текућој такмичарској сезони. Функционери нашег клуба су некадашњим играчима Црвене звезде поднели извештај о минулом раду, односно презентовали планове за даље кораке. Чланови секције ветерана су изнели своје мишљење око тренутне ситуације у којој се налази ФК Црвена звезда, а након састанка су деловали оптимистично.

Ово постаје уобичајена пракса, да се одржавају састанци са ветеранима на почетку, и на крају сезоне – рекао је некадашњи фудбалер Црвене звезде, Станислав Караси, и наставио:

Хтели смо да видимо докле смо дошли са оним што смо се договорили на почетку сезоне. Ветерани су изузетно задовољни урађеним у овој сезони, јер скоро све што је зацртано на почетку је остварено. Свесни смо да је присутно незадовољство наших навијача због неосвојене титуле, али титула није ни била приоритет. Ми смо у разговору са председником Мијаиловићем и Терзићем зацртали да млади играчи из наше школе буду у првом тиму, и то је и остварено и задовољство је присутно. Дали смо максималну подршку за наставак оваквог пута Црвене звезде, јер мислимо да смо на правом путу да повратимо добар део оних година које су пропуштене у претходном периоду – рекао је Караси.

 Некадашњи нападач Црвене звезде, Трифун Михаиловић, посебно је задовољан чињеницом да су овакви састанци постали пракса, и да они доприносе бољој комуникацији и већем разумевању између некадашњих фудбалера и људи који воде клуб.

Ово је ретка прилика, посебно у протеклих десетак година, да неко ко руководи Звездом организује састанак са нама, некадашњим играчима који смо стварали историју Црвене звезде, али пре свега нама које је Црвена звезда створила. Утолико ми је драже што смо данас могли отворено да кажемо шта мислимо. Доласком господина Терзића у Црвену звезду, и екипе коју је оформио око себе, добили смо програм који нас је на сваки начин уверио да постоји и добра намера да се помогне и Црвеној звезди односно српском фудбалу, али и знање и струка који задатке могу да обаве. Оно што смо имали да замеримо на данашњем састанку је недостатак довољне храбрости, а можда и вере у себе да се крене одмах и што пре и што ригорозније у промене у српском фудбалу које су најављене. Јер, то је једини пут који најпре српски фудбал, па потом Црвену звезду и Партизан, као нашег не противника, него партнера у овом послу, а драгог ривала на фудбалском терену, доводи у неке пристојне, зелене гране. Звездан Терзић има снагу да све то изнесе на својим леђима, а ако му је потребно, наша леђа су ту да станемо иза њега – поручио је Трифун Михаиловић, који је постиго први гол у историји Маракане, у сусрету пионира Црвене звезде и Јединства из Земуна.

Претходни текстЦрвено-бели на пројекцији филма „Енклава“
Следећи текстКлипа: Остварили смо велики успех