Звезда предала европску круну Краљу

27

Јуниори Црвене звезде Телеком нису успели да одбране титулу шампиона Евролиге. Звездина селекција до 18 година поражена је од мадридског Реала резултатом 73:70 у веома неизвесној завршници. Црвено-бели су у последњој деоници били у заостатку чак 11 поена (65:54), али се нису предавали. Веома добром одбраном успели су да ухвате прикључак и 14 секунди пре краја тројком сјајног Александра Аранитовића приђу на само поен минуса (71:70). Реал је у следећем нападу искористио два пенала и Звезда је имала напад за продужетак. Међутим, лоше извођење из аута дало је прилику Реалу залакепоенеса линије слободних бацања, али је Јуста оба пута био непрецизан. Црвено-бели су имали још једну шансу за продужетак, Аранитовић је успео да упути шут за три поена, али је на жалост био непрецизан.

Изабраници тренера Слободана Клипе су боље почели меч и већ у првој деоници су стекли осам поена вишка (5:13). Међутим, Реал је брзо успе да стигне до егала и већ половином друге деонице да дође до вођства. Домаћи су осетнију предност стекли у финишу треће деонице што им је омогућило да у последњу четвртину уђу са много више самопоуздања. Ипак, црвено-бели се нису предавали, добром одбраном су успели да се врате после минуса од чак 11 поена, али у кључним моментима Реалови скокови у нападу у којима је доминирао Ндаје као и слабији проценти шута из игре онемогућили су црвено-беле да одбране титулу шампиона.

Ипак, треба истаћи да је и пласман у финале изванредан резултат, Звезда је на великој сцени још једном показала да изванредно ради са млађим селекцијама и да за будућност не треба да брине.

РеалМадрид– Црвена звезда Телеком 73:70 (15:22, 24:15, 20:14, 14:19)

Реал Мадрид: Јуста 15, Фонс, Бареиро 19, Пролета, Де Ла Руа, Балеспин, Ндаје 6, Рико 8, Мулеро, Дос Анхос, Дончић 14, Кате 11.

Црвена звезда Телеком: Ћоровић, Капетановић, Аранитовић 26 (6 ск, 5 ол), Стојановић 15 (12 ск, 6 ас), Раданов 5, Кенић 2, Дрљача, Миладиновић 7, Поповић 2, Симанић 11 (11 ск), Ракићевић 2, Радовић.

Претходни текстЗекић освојио турнир у Хрватској
Следећи текстМлади Звездаши пети у Регионалној лиги