Јуниори Звезде прегазили Спарсе

25

Јуниори Црвене звезде Телеком уписали су и други тријумф на Фајнал-ејту Евролиге у Мадриду. У другом колу црвено-бели су више него убедљиво савладали сарајевске Спарсе резултатом 95:47.

Изабраници тренера Слободана Клипе одиграли су фантастичан меч, а као плод изузетно доминантне игре уследио је тријумф од чак 48 поена разлике. Црвено-бели су били веома чврсти и агресивни у одбрани о чему сведочи податак да су украли чак 22 лопте. Из такве дефанзиве проситекао је велики број лаких поена из контранапада, па је предност расла из минута у минут.

 Кошаркаши Црвене звезде нису дозволили да им се понове грешке из првог меча са Уникахом из Малаге, када је противник успео да и поред заостатка од 30 поена ухвати прикључак и меч уведе у неизвесну завршницу. Овог пута црвено-бели су држали концентрацију на највишем нивоу до последњег звука сирене и апсолутно заслужено су дошли на корак од пласмана у финале.

У трећем колу противник Звездиних јуниора је екипа Жалгириса, а тај меч на програму је у суботу такође од 13 сати.

Црвена звезда Телеком – Спарс Сарајево  95:47 ( 23:18, 25:9, 25:10, 22:10 )

Црвена звезда Телеком : Ћоровић, Капетановић 3, Аранитовић 16 (8 ул), Стојановић 18  (6 ул, 6 ск, 6 ас), Раданов 2 (5 ас),Кенић 8 (6 ск), Дрљача, Миладиновић 14, Поповић 7 (6 ск), Симанић 11, Ракићевић 9, Радовић 7.

СпарсСарајево:  Чампара, Арсланагић 2, Атић 17 (7 ск), Дурак 3, Дурмо 9, Гегић, Пењава, Мањфагић 11, Бајо, Јахић, Ахмедић 5, Пирић.

Претходни текстБез продаје улазница за дерби
Следећи текстЗвезда јача за Кајганића у финишу сезоне