Звезда боља од ФМП-а

53

Кошаркаши Црвене звезде Телеком уписали су и пету победу у исто толико утакмица у Суперлиги Србије. Црвено-бели су савладали ФМП у дворани Пионир резултатом 81:69 , а преломни тренуци утакмице догодили су се у трећој деоници.

Наиме, Звезда је подигла агресивност у одбрани и дошла до ритма који њој одговара па су црвено-бели за нешто мање од шест минута направили серију 19:3 и стекли високо вођство (59:44). Млада и талентована екипа из Железника се није предавала и захваљујући великој борбености ФМП је успео да приђе на четири поена заостатка на три минута до краја (69:65). Ипак, Звездина снага је тада изашла на видело, а младом ривалу је понестало снаге за велики повратак па су црвено-бели рутински привели меч крају.

Још један феноменалан меч одиграо је Бобан Марјановић. Он је уписао 23 поена и 14 скокова што му је донело изванредан индекс корисности – 40.

Црвено-бели су од почетка утакмице заиграли добро у одбрани. Након девет минута игре Пантери су успели да постигну свега 12 поена, а на другој страни Марјановић је већ на свом конту имао 11 поена и шест скокова што му је у том тренутку донело индекс корисности 21. Нова доминантна партија високог центра и сјајна игра у одбрани, донели су након поена из контре Немање Дангубића прво двоцифрено вођство на мечу (22:12). Изабраници Дејана Радоњића су и у наставку успешно одржавали вођство, по угледу на добар почетак, добром игром у одбрани и брзим против нападима.

Ипак, мањи пад у игри црвено-белих догодио се у завршници првог полувремена. Звезда је била без коша готово три минута па је након поготка Филипа Човића нешто пре звука сирене ФМП заокружио серију 9:0 и изједначио резултат (37:37).

Друго полувреме почело је резултатском клацкалицом, али су црвено-бели убрзо увели утакмицу у ритам који њима одговара. Снажна одбрана, нова брилијантна рола Марјановића као и прецизни шутеви Лазића, Џенкинса и Калинића правили су разлику у трећој деоници. За пет и по минута једине поене за госте постигао је Давидовац па су црвено-бели серијом 19:3 стигли до највећег вођства на мечу на мање од три минута до краја трећег периода (59:44).

Иако се чинило да је свако питање победника тада било решено, млади и талентовани гости се нису предавали. Захваљујући великој борбености и кошевима из прилично тешких позиција, ФМП је након поена Марка Гудурића пришао на четири поена заостатка свега три минута пре краја (69:65). Ипак, Звезда је поново пребацила у већу брзину и сјајном игром у одбрани преломила меч.

Црвена звезда Телеком – ФМП 81:69 (22:16, 15:21, 26:13, 18:19)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 2, Ребић, Дангубић 4, Митровић 7 (9ск), Лазић 8, Блажич 5, Калинић 12 (5ск), Марјановић 23 (14ск), Каплановић, Тејић 4 (6ск), Џенкинс 16 (6ас), Цирбес.

ФМП: Човић 12 (5ас), Давидовац 11, Мицовић 5, Апић 5, Добрић 4, Пековић 8, Гудурић 15, Радовановић, Штурановић 6, Ђоковић 3.

Претходни текстАпсолутни шампиони
Следећи текстРадоњић незадовољан и поред тријумфа