Пораз црвено-белих на Бановом брду

34

Фудбалери Црвене звезде забележили су пораз од Чукаричког, и по други пут ове сезоне нису успели да затресу мрежу „брђана“.

Оба ривала су навијачима “подарила” веома занимљиво прво полувреме, у којем су и Чукарички и Црвена звезда имали своје шансе. Домаћин је нешто боље ушао у меч, и већ у првих пет минута, Стојиљковић је у два наврата био у прилици да затресе мрежу, али Предраг Рајковић је добро интервенисао, нарочито у другој ситуацији када је атрактивно одбранио. Александар Катаи је био најопаснији играч Црвене звезде, а своју прву прилику имао је у 18. минуту, када је одлично ушао у казнени простор са леве стране, али је, чини се, закаснио са покушајем асистенције. У 35. минуту, након центаршута Цветковића, Катаи је веома добро шутирао, али се на путу лопте ка голу испречио Петар Орландић, који није имао довољно времена да се измакне. У тим тренуцима се играло веома отворено на обе стране, и чинило се да гол виси у ваздуху.

Нажалост, домаћин је постигао гол и то у надокнади времена. Ипак, претходно је и Звезда имала одличну прилику. Грујић се сјајно изборио за лопту и упутио одличан пас на другу страну, Јовић је из прве проиграо Катаиа који не успева да савлада голмана Стевановића. Казна је стигла у моментима када се очекивао крај полувремена – Драгољуб Срнић је одлично упослио Стојковића, који је спретно пребацио Рајковића и послао сјајну лопту ка Стојиљковићу, а нападач Чукаричког још боље реагује и погађа небрањену мрежу. Треба истаћи, добра акција фудбалера који су поникли у омладинској школи Црвене звезде.
Утакмица је у наставку била подједнако занимљива. И поново је Чукарички први имао прилику, тачније, Славољуб Срнић који је снажно шутирао са нешто више од десет метара, али му је у последњем тренутку у шут ушао Вукашин Јовановић. Потом је Звезда поново узвратила, и опет је Катаи био у прилици. Орландић је добро асистирао, Катаи снажно шутирао са девет метара, али одличном одбраном Стевановић је спречио да црвено-бели стигну до изједначења.

Потом је поново уследила казна. Након контра напада домаћина по десној страни, Филип Стојковић је стигао лопту и из прве упутио феноменалан центаршут, а на другој стативи Матић захвата лопту главом и дуплира предност свог тима. Игра Црвене звезде у потпуности се распала након тог момента, и Чукарички је био тај који је могао и до трећег гола у 76. минуту. Тада је Матић шутирао са пеналтика, али је поново Вукашин Јовановић био тај који је пожртвованом интервенцијом спречио да лопта заврши у мрежи.
Ни уласци Аврамовског и Гаврића нису Црвеној звезди донели много у пољу, па је утакмица завршена резултатом 2:0 за Чукарички. На крају, утисак је да је Црвена звезда била надиграна, и да није заслужила да са Бановог брда донесе бодове.
До краја сезоне остала су још три кола, а наредно се игра већ у среду, 13. маја.

Чукарички – Црвена звезда 2:0 (1:0)
Стадион: „ФК Чукарички“. Гледалаца: 4000. Судија: Дејан Филиповић (Београд). Стрелци: Стојиљковић у 45′, и Матић у 62′ за Чукарички.
Чукарички: Стевановић, Д. Срнић, Стојиљковић, Матић, С. Срнић, Реган, Стојковић, Остојић, Бојић, Брежанчић, Рендулић.
Резерве: Ристић, Башановић, Пјасентин, Мандић, Тодоровић, Павловић и Миросављевић.
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Јовановић, Павићевић, Анђелковић, Грујић, Ристић, Катаи, Лазовић, Јовић и Орландић.
Резерве: Кахриман, Мбођ, Петковић, Ковачевић, Стојановић, Аврамовски и Гаврић.

Претходни текстОдбојкаши: Титула је наша!
Следећи текстЛалатовић: Направили смо много грешака